در گذشته، استفاده از قهوه به طور کلی برای قلب شما "مضر" محسوب می شد. گفته می شود که قهوه فشار خون و کلسترول را افزایش می دهد و در عین حال خطر حمله قلبی و آریتمی قلبی (ریتم غیر طبیعی قلب) را افزایش می دهد. تحقیقات اخیر این باورها را به چالش کشیده است و در واقع نشان می دهد که قهوه ممکن است برای قلب شما مفید باشد.
مطالعات قبلی اغلب عوامل دیگری را که در ایجاد بیماری قلبی در مصرف کنندگان قهوه نقش دارند، مانند چاقی و سیگار، را در نظر نمی گرفتند. هنگامی که این عوامل کنار گذاشته شوند، مصرف متوسط قهوه نه تنها تأثیری بر خطر بیماری قلبی در افراد ندارد بلکه در برخی موارد، نوشیدن قهوه به میزان قابل توجهی این خطر را کاهش می دهد.
این نوشته به شواهد فعلی پیرامون تأثیر نوشیدن قهوه بر سلامت قلب می پردازد.
قهوه و فشارخون
تأثیری که قهوه بر فشار خون میگذارد میتواند در مصرفکنندگان متفاوت باشد. در میان افرادی که قهوه نمی نوشند، قرار گرفتن ناگهانی در معرض کافئین می تواند فشار خون را تا ۱۰ میلی متر جیوه افزایش دهد. با این حال، در افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند، به نظر می رسد مصرف همان مقدار کافئین تأثیری ندارد.
تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان می دهد که بدن شما به سرعت با تأثیرات کافئین سازگار می شود و زمانی که شما به طور منظم قهوه مصرف می کنید. قهوه نه تنها باعث افزایش فشارخون نمی شود، بلکه مصرف مزمن آن می تواند فشار خون را به تدریج کاهش دهد.
یک بررسی در سال 2021 ، از این یافته ها حمایت کرد و به این نتیجه رسید که مصرف متوسط و معمولی قهوه (یک تا سه فنجان در روز) تأثیر قابل توجهی بر فشار خون افراد ندارد. این موضوع هم شامل افراد سالم و هم افرادی است که به فشارخون بالا مبتلا هستند و تحت درمان دارویی قرار دارند.
خلاصه
به نظر می رسد مصرف منظم یک تا سه فنجان قهوه در روز تأثیر قابل توجهی بر فشار خون افراد ندارد، حتی کسانی که فشار خون بالا تشخیص داده شده است.
قهوه وآریتمی های قلبی
یک باور قدیمی در بین مصرف کنندگان و متخصصان سلامت این است که قهوه می تواند باعث ایجاد آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلب) در افرادی شود که به این بیماری مزمن قلبی مبتلا هستند. این باور از این واقعیت سرچشمه میگیرد که افراد در هنگام نوشیدن قهوه تپش قلب را تجربه میکنند.
قهوه دارای ماده محرک سیستم سمپاتیک قلبی به نام « کافئین » است. مصرف کافئین می تواند موجب افزایش ضربان قلب شود و در زمان مصرف قهوه هم بسیاری از افراد به ویژه افرادی که بصورت منظم از قهوه استفاده نمی کنند، احتمال دارد حملات تپش قلب را تجربه نمایند.
تا به امروز، شواهد کمی مبنی بر اینکه قهوه می تواند باعث ایجاد آریتمی قلبی شود، وجود داشته است. در واقع، یک مطالعه نشان داد که افرادی که چهار فنجان قهوه در روز می نوشند، به طور قابل توجهی آریتمی قلبی کمتری دارند و همچنین خطر کمتری برای فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم و سریع) دارند.
افراد با تپش قلب یا آریتمی مهم قلبی نباید نگران مصرف قهوه باشند. البتّه این موضوع کاملاْ وابسته به فرد است و برخی از افراد به دلیل تحریک بالای سیستم عصبی سمپاتیک به اثرات کافئین حسّاس هستند و مصرف قهوه و حتّی چای می تواند در آنها تپش قلب و علایم زیادی ایجاد نماید. البتّه این افراد هم می توانند با مصرف کنترل شده و منطم روزانه در مدّت چند هفته تا چند ماه این اثر را کاهش دهند.
خلاصه
به نظر می رسد در افرادی که بصورت منظم از قهوه استفاده می کنند، نه تنها میزان آریتمی قلبی و تپش قلب افزایش پیدا نخواهد کرد، بلکه این موضوع می تواند حتی موجب کاهش بروز آریتمی های مزمن و مهم قلبی هم بشود.
قهوه و سکته مغزی
سکته مغزی یکی از بیماریهای مهم و ناتوان کننده در انسانها است. قبلا با توجه به اشتباهی که وجود داشت و تصوّر میشد که مصرف قهوه می تواند باعث افزایش فشارخون بشود، نگرانی هایی در مورد مصرف قهوه و ارتباط آن با بروز سکته مغزی وجود داشت. امّا به نظر میرسد، حقیقت جور دیگری باشد.
یک بررسی که در سال 2014 در مجله Circulation منتشر شد، هیچ افزایشی را در خطر سکته مغزی در میان تقریباً 500000 فردی که بصورت منظّم قهوه می نوشیدند، نشان نداد. در واقع، افرادی که سه فنجان قهوه در روز مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند، کمی کمتر در معرض خطر سکته مغزی بودند.
یک مطالعه در سال 2013 در ژاپن به طور مشابه نشان داد افرادی که حداقل یک فنجان قهوه در روز می نوشند، در طول 13 سال خطر سکته مغزی را 20 درصد کاهش می دهند.
خلاصه
مطالعات نشان می دهد که قهوه در صورت مصرف متعادل (1 تا 3 فنجان در روز) ممکن است اثر محافظتی بر روی افراد در معرض خطر سکته داشته باشد.
قهوه و بیماری عروق کرونر
بیماری عروق کرونر (CAD) نوعی بیماری قلبی است که در اثر تجمع رسوبات چربی روی دیواره رگ ها ایجاد می شود. به این رسوبات پلاک می گویند که از تجمع کلسترول و سایر مواد تشکیل شده است و می تواند منجر به وضعیتی به نام تصلب شرایین "سخت شدن سرخرگها" شود. فشار خون بالا و کلسترول بالا هر دو به تصلب شرایین و CAD کمک می کنند.
از آنجا که قهوه می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد، تصور می شد که قهوه ممکن است خطر ابتلا به CAD را افزایش دهد البتّه تا به امروز، شواهد کمی در این مورد وجود دارد.
یک بررسی در سال 2014 منتشر شده در Circulation گزارش داد که مصرف بیشتر قهوه منجر به کاهش خطر ابتلا به CAD می شود. بر اساس این مطالعه که شامل بیش از 1275000 شرکتکننده بود، افرادی که یک تا سه فنجان قهوه در روز مینوشیدند در مقایسه با افرادی که نمینوشیدند، 5 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به CAD بودند. هنگامی که مصرف به سه تا پنج فنجان در روز افزایش یافت، خطر ابتلا به CAD تا 15٪ کاهش یافت.
از نظر تأثیر قهوه بر کلسترول خون، قهوه های فیلتر نشده (مانند قهوه های فرانسوی و ترکی) ممکن است سطح کلسترول بد LDL را در مصرف کنندگان زیاد افزایش دهند. از سوی دیگر، قهوه، سطح کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد و سطح تری گلیسیرید را کاهش می دهد که هر دو منجر به کاهش خطر بیماری قلبی می شوند.
قهوه فیلتر شده با کاغذ هیچ تاثیری بر سطح کلسترول خون ندارد.
با این حال طبق برخی مطالعات، افزودن خامه یا شکر به قهوه می تواند این فواید را از بین ببرد.
خلاصه
قهوه ممکن است یک اثر محافظتی در برابر بیماری عروق کرونر (CAD) داشته باشد. برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف بیشتر قهوه منجر به کاهش خطر ابتلا به CAD می شود.
قهوه و نارسایی قلب
قهوه همچنین ممکن است برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی مفید باشد ، وضعیتی که در آن قلب کمتر قادر به پمپاژ موثر خون در سراسر بدن است.
یک بررسی در سال 2021 از سه کارآزمایی معروف به این نتیجه رسید که هر چه مردم قهوه بیشتری بنوشند، خطر نارسایی قلبی در آنها کاهش می یابد. در مقایسه با افرادی که قهوه ننوشیدهاند، خطر نارسایی قلبی در افرادی که از قهوه استفاده می کنند، 5 تا 12 درصد کاهش یافته است. این کاهش خطر در افرادی ک روزانه از دو فنجان قهوه استفاده می کنند، 30 درصد کاهش یافت.
این مطالعه که در مجله Circulation: Heart Failure منتشر شد، گزارش داد که نوشیدن قهوه بدون کافئین اثر معکوس دارد و خطر کلی بیماری قلبی را افزایش می دهد.
خلاصه
برخی از مطالعات نشان می دهد که نوشیدن قهوه در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند، خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهد. از سوی دیگر، به نظر می رسد نوشیدن قهوه بدون کافئین این خطر را افزایش می دهد.
نتیجه گیری
مدت ها قهوه برای سلامتی قلب "مضر" شناخته می شد و مصرف آن در بیماران قلبی منع می شد. مطالعات اخیر نشان می دهد که این موضوع ممکن است درست نباشد و قهوه نه تنها بیماری قلبی را افزایش نمی دهد بلکه می تواند خطر ابتلا به انواع خاصّی از بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر را کاهش دهد.
علیرغم ادعاهای مخالف، قهوه باعث فشار خون بالا یا ایجاد آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلب) نمی شود. در واقع قهوه ممکن است در برابر بیماری هایی مانند سکته مغزی، فیبریلاسیون دهلیزی و تصلب شرایین محافظت کند.
مطالعات در مورد میزان مفید بودن قهوه متفاوت است، اما اکثر آنها مصرف متعادل (یک تا سه فنجان در روز) را تایید می کنند.
در حالی که مصرف قهوه در حد متعادل ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری قلبی بیخطر باشد، اما واکنش همه افراد به کافئین یکسان نیست. برخی از افراد به کافئین حساس هستند و ممکن است حتی با یک جرعه کوچک قهوه تپش قلب را تجربه کنند. افراد مسن، به ویژه افرادی که باردار هستند یا از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند آسیب پذیرتر هستند.
اگر هنگام نوشیدن قهوه تپش قلب را تجربه می کنید، ممکن است به این دلیل باشد که به کافئین حساس هستید و ممکن است نیاز داشته باشید که جایگزینی بدون کافئین پیدا کنید.
اگر در معرض خطر بیماری قلبی هستید، قهوه نباید به عنوان نوعی "درمان" دنبال شود. قهوه نه جایگزین داروهایی است که ممکن است برای شما تجویز شود و نه جایگزینی برای رژیم غذایی، ورزش و سایر روش های اثبات شده پیشگیری از بیماری قلبی.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
با سلام
ارسال پاسخعالى و مفيد بود
سلام
ارسال پاسخممنون از توضیحات کامل
ممنون بابت توضیحات مناسب به جا
ارسال پاسخشاد پیروز باشید
درود برشما
ارسال پاسخمفیدبود
سلام من گرفتگی رگ قلب دارم آنژیو کردم فایده نداشت دارو مصرف میکنم من کم قهوه میخورم شاید چند ماه یک با ر یعنی وقتی که هوس میکنم .آیا خوردن قهوه می تواند کمک به دارو هام کنه در بهبودی یانه.؟
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخمصرف قهوه ضرری ندارد ولی کمکی به باز شدن رگ نمی کند.
دکتر جان من دوتا لیوان اسبرسو باهم خوردم بعش انگار قلبم درد گرفت ممکنه آسیب داعمی ببین 22 سالمه بیماری ای هم ندارم
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخخیر. اصولا صدمه ای به قلب نمی زنه. میتونه کمی تپش قلب و درد نقطه ای ایجاد کنه
سلام دکتر
ارسال پاسخمن ۳تاازدریچه های قلبم مشکل داره آیامیتونم قهوه مصرف کنم ؟
با سلام
ارسال پاسخاصولا مصرف قهوه در افرادی که تپش قلب ایجاد نمی کند، مشکلی برای قلب نخواهد داشت.
سلام من نیلوفر ۱۶ سالم من مصرف قهوه زیادی دارم روزه ۲ فنجان بعد خوردن درد شدید قلب میگیرم خواب شدید وقتی از خواب پا میشم تمام بدنم از تعادل خارج شده نمیتونم پام یا دستم را تکون بدم 🙂!؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبدن شما و سیستم عصبی شما به قهوه حساسیت دارد. لازم است دوز مصرفی را کم نمایید یا فقط در ساعات صبح استفاده نمایید. قطع موقت مصرف، تغییر نوع قهوه هم کمک کننده هستند. البته در صورت مصرف مزمن علایم کمتر می شوند
سلام دکتر جان
ارسال پاسخمن نارسایی قلبی دیلاته بر اور پرتودرمانی
بابت درمان سرطان سینه دارم
ایا خوردن قهوه برای من مضر است؟
ضمنا جدیدا قهوه میخورم و بیشتر بعدازظهرها نوشیدنش دوست دارم
مشکلی نیست!؟
ممنون از پاسخ شما
با سلام
ارسال پاسخضرری ندارد.
باسلام. خسته نباشین خدمت دکتر عزیزمون . چرا وقتی قهوه میخورم چندساعت بعدش قلبم سوزن سوزن میشه ؟؟؟؟؟؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین موضوع از اثرات کافیین است و با کم کردن دوز قهوه بهتر می شود.
سلام دکتر جان
ارسال پاسخمن نارسایی قلبی دیلاته با ریت(raye) حدود ۴۰٪ کمی بیشتر دارم
ایان خوردن قهوه ترک یا اسپرسو برایم ضرر دارد.
جدید روزی یکی دو فنجان میخورم
ممنون از پاسخ شما🙏
با سلام
ارسال پاسخبر اساس مطالعات علمی طولانی مدت، خیر ضرر ندرد و اگر تپش قلب نداشتید تا ۴ فنجان هم در روز مجاز است.
سلام و رحمت / لطفا دستور چگونه مصرف رو بفرمایید مثلا ایا با شیر و شکر یا کیک مضر هست اگر دیابت نوع دو باشم یا ایا بهتر که بدون افزودنی !!؟؟ ضمنا هم عمل قلب داشتم و استند هم داشته ام اقا / با سپاس ۶۶ ساله
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخافزودنی مانند پودر خامه استفاده نکنید. کافی میت هم خوب نیست. بهترین حالت اضافه کردن شیر مایع به قهوه است. می توانید با یک حبه قند یا شکلات میل نمایید.
درود بر شما
ارسال پاسخمن حدود ۲۰ ساله دیابت نوع یک دارم و هر روز قهوه مصرف میکنم و هر زمان که با شیر یا کافیمیت میخوردم قندم به شدت بالا ميرفت الان شیر بدون قند بادام یا سویا همراه با قهوه مصرف میکنم که خدا رو شکر دیگه قندم بالا نمیره
توی یکی از رگهام هم چهار تا استنت دارم البته من آلمان هستم و نمیدونم ککه تو ایران شیر سویا یا بادام بدون قند هست یا نه
سلام
ارسال پاسخبله این نوع شیر در ایران هم هست. البته شیر عادی بدون شکر افزودنی اصولا قند خون را بالا نمی برد.
سلام وقت بخیر دکتر جان دخترم ۶ سالشه نارسایی قلبی داره DCm وقتی بزرگترها قهوه میخورن اونام دوست داره و میخوره آیا مشکلی داره
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبرای بیماری ایشان ضرری ندارد و باعث پیشرفت یا تغییر در بیماری نمی شود. البته ممکن است تپش قلب گذرا ایجاد نماید که اگر علایم نداشت با خیال راحت استفاده کنند.
بعد از آنژیو قلب ، مصرف قهوه اشکالی نداره؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر اشکالی ندارد.
سلام من درویش یک رگ توگردنم تنگ شده که خون به مغزمیرسانه دربیداری سکته کردم سمت راست صورتم بی حس شده سیگارم مصرف می کنم چکاربکنم ایاراهی برای گشادشدن رگ گردنم وجود دارد راهنمای بفرماعید ممنونم خدا خیرت بده
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخبله حتما. می توان با بالون یا استنت باز کرد.
سلام. من قهوه مصرف می کنم وشب ها هنگام خواب یادرازکشیدن احساس تنگی نفس می کنم علتش چی هسا؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین مشکل ربطی به قهوه ندارد و شما لازم است به پزشک قلب مراجعه نمایید.
سلام ایام بکام
ارسال پاسخبیمارهایی که عمل قلب باز انجام داده اند بعد از چند روز عمل می تواند قهوه مصرف بکند
سلام
ارسال پاسخدو هفته بعد از عمل
سلام.من چربی تریگلسیرید بالا(۲۰۰۰) دارم.
ارسال پاسخآیا نوشیدن قهوه این چربی را پایین میاورد؟
سلام
ارسال پاسخقهوه تاثیری ندارد. این میزان به دارو احتیاج دارد.
با سلام خدمت آقای دکتر
ارسال پاسخبنده یک مقدار گشادی دریچه قلب دارم میتونم قهوه مصرف کنم یا خیر؟
سلام
ارسال پاسخبله مشکلی ندارد.
با سلام
ارسال پاسخدکتر جان مصرف روزانه قهوه برای تقویت قوای جنسی تاثیری دارد یا خیر ؟
سلام
ارسال پاسخبله تا حدودی. البته در افراد مختلف پاسخ متفاوت است.
سلام آقای دکتر پسر من امروز قهوه خورده قلبش درد میکنه آیا نیازه ببرم درمانگاه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخمعمولا قهوه با تپش قلب همراه است. اگر درد دارند بهتر است نوار قلب بگیرند و ویزیت شوند.
سلام من يکی از لوله های قلبم مشکل داره میتونم قهوه بخورم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر درد قلب یا تپش قلب ندارید بله مشکلی ندارد.
سلام و عرض خسته نباشید.آقای دکتر من پروپلاپس دریچه قلب مادرزادی دارم البته 40 سالمه و تازه متوجه شدم چون درد نقطه ای داشتم رفتم چکاپ نوار قلبم خیلی خوب بود و دکتر بعد از معاینه گفتن که مادرزادی این عارضه رو دارم و خفیفه و هیچ مشکلی هم برای عملکرد قلبتون ایجاد نکرده و نیازی به جراحی یا حتی پیگیری هم نداره.فقط چند تا سوال؟من چون معلم هستم و ناخودآگاه برای آموزش بچه ها هر روز حرص و جوش و اضطراب دارم و کلا هم آدمی هستم که زود عصبانی میشم آیا این رفتار من برای این عارضه ی من ضرر داره؟ آیا اینکه ار بچگی آدم حساسی بودم و اشکم دم مشکمه ممکنه به خاطر این عارضه باشه؟من حدود 4 ساله که هر روز 1 فنجان قهوه ترک یا نسکافه می خورم آیا برای این عارضه ضرر داره؟..چون دکتر برام پروپرانول 10 نوشتن روزی دو بار و ظاهرا برای تپش قلبه ..واقعا پرهیز من چی باید باشه..در ضمن یک روز در میون 2 ساعت شنا می کنم آیا برای این عارضه مفیده یا مضر؟ممنون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخپرولاپس میترال در حدی که شما دارید، بیماری محسوب نمی شود و کار و زندگی و ورزش تاثیری در ایجاد یا تشدید آن ندارد.
ممنون.چرا وقتی نسکافه یا قهوه می خورم دردم بیشتر میشه؟ الان به خوردنشون ادامه بدم یا خیر؟
ارسال پاسخمصرف منظم قهوه این اثر را ندارد . در مصرف حاد بدلیل تپش قلب می تواند درد ایجاد شود.
ارسال پاسخسلام آیا قرص کافیئن باعث گشادی قلب میشه ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدر حد مجاز مصرف بشه، خیر.
سلام..
ارسال پاسخمن مدت یکماه هست که بخاطر گرفتگی عروق کرونر،انژیوگرافی کردم وخدا رو شکر تا الان که وضعیت قلبیم بهتر شده،
قهوه که می خورم ،دردم آروم میشه بصورت مقطعی.
آیا مصرف قهوه رو در سبد غذایی هفته ای ام بگنجونم..
سلام
ارسال پاسخبله حتما. قهوه برای قلب مفید است.
سلام آقای دکتر یکی از دریچه های قلبم گشاد شده ، آیا قهوه بخورم مشکلی پیش میاد؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر مشکلات دریچه ای با قهوه تغییر نمی کنند.
سلام و عرض احترام
ارسال پاسخمن 15سالمه و یکی از دریچه ها قلبم گشاده و کم خونی شدید دارم
و تپش قلب هم دارم
آیا مصرف قهوه برای من ضرری داد
سلام
ارسال پاسخکم خونی و تپش قلب با مصرف قهوه خوب نیست و علایم بیشتر میشود.
یک ماه است انژیو کردم ودو تاازرگهام استنت گذاشته اند بعض وقتها احساس جزعی درد درقفسه سینه دارم که موقتی است و قابل تحمل است آیا این درد طبیعی است البته ۲۶ خرداد دکترم نوبت داده که معاینه کند البته یکبار معاینه کرده است باسپاس فراوان
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدردهای گذرا و تیر کشنده در دو ماه بعد از استنت می تواند طبیعی باشد. اگر درد سوزشی یا شدید است بهتر است پزشک معالج ویزیت نماید.
سلام دکتر جان
ارسال پاسخ3 ماه است عمل قلب باز انجام دادم الان یک هفته است تنگی نفس دارم چرا اینطوری شدم علت چیست چکار کنم
علی 62 ساله از شیراز
سلام
ارسال پاسختنگی نفس لازم است بررسی و معاینه شود. به پزشک معالج مراجعه نمایید.
سلام و عرض ادب خدمت دکتر بزرگوار. من دو ساله بخاطر غلظت خون و گرفتگی یک رگ اصلی و یک رگ فرعی دوتا از رگهای قلبم را استند گذاری کردم و روزانه یک وعده قهوه استفاده میکنم،مشکلی نداره استفاده از قهوه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر ایرادی ندارد.
سلام من ۱۷ سالمه عادت کردم هر روز صبح زود قهوه بخورم به جا چایی مشکلی هم باهاش ندارم خیلی هم خوبه
ارسال پاسخمنتهی بعضی روزا مجبورم اصلا نخوابم یا دو سه ساعت بخوابم و دو فنجون اسپرسو تو روز بخورم که بعد چند ساعت یه نقطه قلبم یهو تیر میکشه علتش چیه؟ نباید قهوه بخورم؟
سلام
ارسال پاسخمشکلی ندارد و خواب کم با تحریک قهوه ای می تواند درد های تیر کشنده قلب ایجاد کند.
سلام دکتر من دیشب دو فنجون قهوه خوردم الان نفس تنگی شدید دارم و تپش قلبی شدید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخلازم است مراجعه نمایید و نوار قلب انجام دهید.
سلام من افتادگی دریچه ی میترال دارم آیا قهوه برای من ضرر دارد؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخعارضه قهوه برای افتادگی میترال، تپش قلب است. اگر تپش قلب ندارید، خیر ضرری ندارد.
سلام من سه روز پیش آنژوگرافی از ناحیه دست شدم از دیشب در ناحیه قفسه سینه احساس درد میکنم بنظرتون باید به دکتر مراجعه کنم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبرای بررسی درد فعلی لازم است وضعیت قلبو آنژیوگرافی و اینکه چه کاری انجام شده است، بررسی شود. اگر درد زیاد و اذیت کننده است به پزشک معالج اطلاع دهید.
سلام آقای دکترمن واریس طنابی داشتم الان عمل کردم ایامیتونم قهوه بخورم میگن قهوه باعث زیادشدن واریس میشه ایادرسته ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر ارتباطی به هم ندارند و قهوه مشکلی ندارد.
سلام خسته نباشید
ارسال پاسخپسر ۱۸ ساله دارم که یه مقدار تنگی نفس داشت واکو انجام داده پیش فلوشیپ اکورادیوگرافی mild mr mildlev نوشته شده ایا دچار پرولاپس شده
سلام
ارسال پاسخاین به معنی نارسایی میترال است و اشاره ای به پرولاپس نیست.
باسلام جناب دکتر
ارسال پاسخمن بلوک سمت راست قلبم مادرزادی بسته س
آیا خوردن قهوه برام مضر هست یا خطری نداره؟
سلام
ارسال پاسخخیر ضرری ندارد.
سلام وقتتون بخیر روزی یک دونه اسپرسو برای افتادگی دریچه قلب مشکل زاست یا نه؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر هیچ مشکلی ندارد.
سلام .همسر من سالهای زیادی قهوه مصرف میکردن..دوماه پیش کلا ترکش کردن..یک هفته بعد دچار سوزش از ناحیه قلب شدن به پزشک مراجعه کردیم نتیجه سیتی آنژیو که انجام دادن نشون داد آریتمی قلبی دارن..آیا استفاده دوباره از قهوه میتونه براشون خطرناک باشه؟وآیا بروز این مشکل میتونه در نتیجه ترک قهوه بوده باشه؟؟؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبستگی به نوع آریتمی دارد. برخی آریتمی ها با قهوه تغییر می کنند ولی قطع قهوه نمی تواند موجب آریتمی گردد.
سلام دکترچندروزیست عمل انژیوانجام دادم و شرایط کاریم طوریست بخاطرشبکاری وطبق رول گذشته قهوه مصرف میکنم ازنظرحضرتعالی مشکلی ندارد.درکل ۲۴ ساعت یک فنجان
ارسال پاسخسام
ارسال پاسخقهوه برای قلب مشکلی ندارد.