نقص مادرزادی دیواره بین دو دهلیز راست و چپ قلب ، یکی از شایعترین بیماریهای مادرزادی قلب است. بطور متوسط 4 تا 8 نفر از هر 1000 تولد زنده با این بیماری به دنیا می آیند که در سالهای بعدی با علایم تنگی نفس ، خستگی و ضعف خود را نشان می دهد. خوشبختانه در سالهای اخیر پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه تشخیص این بیماری با انجام اکوکاردیوگرافی عادی و پیشرفته قلبی ایجاد شده است و تعداد بیشتری از این بیماران شناسایی می شوند. از سوی دیگر وسایل و امکانات درمان این بیماران هم به صورت جراحی و هم با استفاده از اینترونشن و وسایل ترمیم داخل قلبی در دسترس قرار دارد.
سوراخ بین دهلیزی بیماری است که تشخیص به موقع و سریع آن از اهمیت خاصی برخوردار است. این بیماری اگر در مراحل اولیه و قبل از ایجاد عوارض قلبی و ریوی تشخیص داده شده و بسته شود ، نسبت به درمان در مراحل پیشرفته، با نتایج بهتر و پیش آگهی مناسب تری همراه خواهد بود. بعد از مراحل تشخیصی به احتمال زیاد اولین توصیه پزشکان به شما عبارت خواهد بود از بستن سوراخ ASD.
کدام نوع ASD مناسب اینترونشن است؟
به صورت کلی ASD از نوع اولیه، سینوس وریدی و سینوس کرونری برای درمان احتیاج به جراحی و عمل قلب باز دارند و تنها ASD از نوع ثانویه است که در شرایط خاصی امکان دارد به وسیله اینترونشن و بدون عمل قلب باز ، بسته شود. این شرایط عبارتند از:
1- سوراخ سپتوم دهلیزی دیواره مناسب برای قراردادن وسایل مسدود کننده را داشته باشد.
2- در شرایط خاصی علیرغم نبود دیواره مربوط به آئورت که در قسمت قدامی سوراخ قلبی قرار دارد هم می توان اینترونشن را انجام داد.
3- قطر سوراخ قلبی حداکثر تا 35 میلی متر باشد.
4- سایر اختلالات داخل قلبی ، چه مادرزادی و چه غیر مادرزادی که احتیاج به عمل جراحی همزمان دارند، وجود نداشته باشد.
آمادگی برای اینترونشن
برای بستن سوراخ ASD با استفاده از اینترونشن احتیاج به بستری شدن در بیمارستان است. این عمل در اطاق آنژیوگرافی انجام می شود و احتیاج به یک شب بستری شدن در بیمارستان دارد. این عمل معمولاً توسط یک گروه از پزشکان صورت می گیرد. تیم پزشکان انجام دهنده این عمل عبارتند از:
متخصص بیماریهای قلب و عروق
فلوشیپ مداخلات قلب (اینترونشن)
فلوشیپ اکوکاردیوگرافی
جراح قلب و عروق
متخصص بیهوشی
پرستار کت لب
و تکنسین آنژیوگرافی
قبل از عمل
یک سری از اقدامات باید در روزهای قبل از عمل اینترونشن انجام شوند.
تستهای ضروری
قبل از انجام اینترونشن ASD ، اقدامات تشخیصی اولیه از قبیل اکوی قلب، نوار قلب و عکس قفسه سینه باید انجام شده باشد. همچنین برای تعیین نوع بیماری و مناسب بودن آن برای اینترونشن باید اکو مری هم انجام شده باشد.
اکو مری هم برای تشخیص بیماری است و هم تعیین نوع ASD. علاوه بر اینها اندازه گیری ابعاد سوراخ قلب به منظور انتخاب تجهیزات مناسب برای بستن سوراخ قلب ، به وسیله اکو مری انجام می شود. مسدود کننده های سوراخ قلب، قطر و ابعاد متفاوتی دارند که قبل از اینترونشن باید مشخص شود چه سایزی برای درمان بیماری شما مناسب است.
در برخی از بیماران که در کنار ASD سایر بیماریهای داخل قلبی یا نقایص متعدد مادرزادی قلبی دارند، لازم است قبل از اینترونشن سی تی اسکن (CT Scan) یا ام آر آی (MRI) قلبی انجام دهند.
امروزه با پیشرفت در تکنیک های انجام اکو و اکو مری، احتیاج به انجام آنژیوگرافی برای تأیید وجود ASD نیست و می توان به یافته های اکو اعتماد کرد. با اینحال زمانی که یافته های اکو با سایر یافته ها و علایم بیمار متناقض باشد، لازم است قبل از اینترونشن و بستن ASD، کاتتریسم همراه با ثبت اکسیژن خون داخل حفرات قلبی انجام شود. اگرچه امروزه در بسیاری از مراکز این کار در همان روز اینترونشن و قبل از درمان ASD صورت می گیرد ولی در برخی مراکز در یک روز جدا و قبل از عمل اینترونشن انجام می شود.
آزمایش خون
برخی از آزمایش های خونی برای اینترونشن لازم هستند مانند CBC, Hb, Plt, BS. همچنین آزمایشات کلیوی برای انجام آنژیوگرافی قبل از عمل لازم هستند. در کنار اینها تستهای انعقاد خون از قبیل PT, PTT, INR هم لازم هستند.
در برخی از مراکز تستهای ویروسی شامل بررسی از نظر ویروس هپاتیت B و ویروس HIV هم قبل از عمل لازم هستند.
تست حاملگی جزو موارد روتین بررسی نیست ولی با توجه به اینکه اشعه ایکس دستگاه آنژیوگرافی در دوران بارداری می تواند خطرساز باشد، اگر شما در سنین باروری هستید باید از عدم حامله بودن خود مطمئن باشید.
اگرچه برخی از این تستها در همان روز عمل قابل انجام هستند ولی لازم است تا طبق پروتکل مرکزی که قرار است عمل اینترونشن انجام می شود، قبل از روز اینترونشن تستها را انجام داده و همراه داشته باشید.
روز قبل از اینترونشن
بهتر است قبل از اینترونشن حمام کنید و موهای زاید ناحیه کشاله ران و جلوی قفسه سینه -برای آقایان- را شیو نمایید. اگر دارویی از قبل استفاده می کنید حتماً لازم است از قبل از عمل در مورد قطع یا ادامه مصرف آن با پزشک خود صحبت نمایید. در برخی از مراکز برای بیماران از روز قبل داروی "کلوپیدوگرل" به تعداد 4 عدد همراه با قرص "آسپیرین" تجویز می شود، که لازم است مصرف نمایید. البته در بسیاری از مراکز این داروها در همان روز عمل یا بعد از آن تجویز می شود.
روز انجام اینترونشن
برای انجام پروسیجر لازم است به مدّت 4 تا 6 ساعت ناشتا باشید، بنابراین اگر عمل شما در ساعات صبح انجام خواهد شد، بهتر است صبحانه میل نکنید. مصرف داروهای ضروری با مقدار کمی آب ، بلامانع است.
با توجه به محدودیت های حرکتی بعد از پروسیجر لازم است یک نفر به عنوان همراه و کمک داشته باشید.
اگر به داروی خاصی حساسیت دارید یا در زمان انجام اکو مری قبلی یا آنژیوگرافی قبلی مشکلی داشتید، حتماً باید به تیم درمان خود اطلاع دهید.
قبل از پروسیجر لازم است پزشک شما در مورد روند پروسیجر و خطرات احتمالی و عوارض پروسیجر با شما صحبت کند. شما باید اطلاعات کامل در مورد نوع عملی که قرار است انجام شود و عوارض احتمالی که ممکن است حین پروسیجر پیش بیاید، با پزشک معالج خود صحبت نمایید و فرم رضایت عمل را امضاء نمایید.
لازم است قبل از پروسیجر مدارک شما مجدداً توسط پزشک معالج بررسی شود و شما توسط پزشک بیهوشی و جراح قلب معاینه و ویزیت شوید.
حین عمل اینترونشن
پروسیجر در اطاق آنژیوگرافی انجام می شود. این عمل در اکثر موارد از طریق عروق کشاله ران انجام می شود، اگرچه در موارد کمی هم احتمال دارد از عروق جوگولار ناحیه گردن استفاده شود.
اولین اقدام در پروسیجر انجام بی حسی و آرام بخشی توسط پزشک بیهوشی است. این پروسیجر معمولاً احتیاج به بیهوشی عمومی ندارد، اگرچه در برخی از موارد لازم است با بیهوشی کامل انجام شود. تجویز آرام بخش بیشتر برای تحمل لوله های اکو مری است که باید در شروع پروسیجر انجام شود.
قبل از پروسیجر لازم است اکو مری تکرار شود و پروب اکو در محل مناسب برای گاید و راهنمایی پروسیجر قرار داده شود.
اصول کار اینترونشن به این صورت است که با استفاده از یکی از سیاهرگ های محیطی مانند سیاهرگ فمورال در ناحیه کشاله ران ، لوله های باریکی بنام "کاتتر" ، به سمت قلب هدایت می شوند. این کاتترها با استفاده از گاید فلوروسکوپی که به وسیله دستگاه آنژیوگرافی صورت می گیرد ، از سوراخ قلب عبور داده می شوند. در ادامه با استفاده از راهنمایی اکو مری که همزمان با اینترونشن صورت می گیرد ، وسیله کوچکی که شبیه به چتر است در دو طرف سوراخ قرار داده شده و سوراخ قلب مسدود می شود.
این وسیله -که اصطلاحاً به دلیل اولین وسیله ابداعی از این نوع ، آمپلاتزر هم نامیده می شود- در طول 6 ماه بعد به وسیله لایه ای از سلولهای لایه داخلی قلب ، پوشانده شده و به جزیی از دیواره قلب تبدیل می شود.
بعد از اتمام پروسیجر کاتترها و لوله های کشاله ران خارج می شود و برای 2 تا 4 ساعت کیسه شن بر روی محل، برای جلوگیری از خونریزی قرار داده حواهد شد. لازم است شما تا زمان برطرف شدن اثرات داروهای آرامبخش در قسمت ریکاوری تحت نظر باشید و بعد از آن به مدّت 12 تا 24 ساعت در سی سی یو CCU، بمانید.
در CCU علایم حیاتی و نوار قلب شما به صورت مداوم مونیتور خواهد شد. شاید لازم باشد به دفعات اکو قلب شما تکرار شود و آزمایش خون از شما به عمل آید.
مصرف مایعات و غذا بعد از برطرف شدن اثرات بی حسی و تأیید پزشک معالج باید صورت بگیرد.
لازم است بعد از پروسیجر علایم جدید و ناراحت کننده از قبیل درد بیش از حد، دوبینی و کاهش دید، اختلال در صحبت کردن، ضعف و تپش قلب را به کادر درمان اطلاع دهید.
عوارض پروسیجر
درمان ASD با اینترونشن اگردر شرایط مناسب و توسط افراد باتجربه انجام شود، با میزان موفقیت بالا و عوارض بسیار کمی همراه است. میزان موفقیت عمل از 90 تا 99 درصد گزارش شده است و میزان عوارض همواره کمتر از 5 درصد بوده اند. با این حال لازم است شما قبل از اینترونشن در مورد عوارض احتمالی پروسیجر که گاهاً هم مهم هستند، آگاهی داشته باشید.
عوارض مهم و شایع اینترونشن ASD عبارتند از:
1- عوارض موضعی مانند خونریزی از کشاله ران یا تشکیل هماتوم در محل آنژیوگرافی
2- عوارض مربوط به داروهای آرام بخش که در بعضی از افراد شدید بوده و احیاناً لازم می شود تا پروسیجر با استفاده از بیهوشی کامل، ادامه یابد.
3- عوارض مربوط به انجام اکو مری
4- ایجاد آریتمی در زمان بستن سوراخ قلب یا بعد از آن
5- عبور حباب های هوا یا لخته های کوچک در زمان پروسیجر که می تواند به دوبینی، بی حسی یا بی حرکتی گذرا در دست و پا، اختلال در تکلم و در موارد شدیدتر به سکته های مغزی منجر شود.
6- جدا شدن وسیله ترمیم سوراخ در حین یا بعد از پروسیجر که در برخی از موارد احتیاج به عمل قلب باز اورژانسی پیدا می شود.
بعد از پروسیجر
بعد از اتمام پروسیجر معمولاً در صورتی که عارضه ای ایجاد نشده باشد، فردای روز پروسیجر بعد از انجام اکوی کنترل، شما از بیمارستان مرخص خواهید شد. مراقبت هایی که بعد از ترخیص لازم است عبارتند از:
داروها
بعد از بستن ASD لازم است تا 6ماه بعد روزانه قرص آسپیرین 80 تا 100 میلی گرمی و قرص کلوپیدوگرل 75 میلی گرمی را استفاده نمایید. البته مصرف این دارو مرتباً باید با توجه به عوارض و اتفاقات خونریزی دهنده توسط پزشک شما پایش شده و قابل تغییر است.
مصرف سایر داروها در زمان بعد از بستن ASD عموماً تداخلی با وضعیت قلبی شما نخواهد داشت. با این حال اگر لازم است داروی خاصی برای سایر بیماریهای قلبی یا غیرقلبی استفاده نمایید، حتماً به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
فعالیت و ورزش
شما می توانید از فردای روز ترخیص به فعالیت های عادی زندگی خود ادامه دهید ولی لازم است تا یک ماه بعد از عمل از ورزش سنگین ، هل دادن اجسام سنگین و برداشتن بار زیاد خودداری نمایید و اگر یبوست دارید، توصیه می شود از داروها و شربت های مسهل استفاده نمایید.
حاملگی
حاملگی بعد از 6 ماه از اینترونشن ASD بلامانع است. با این حال باید قبل از اقدام به حاملگی با پزشک قلب و پزشک زنان خود مشورت نمایید.
مصرف داروها و قرصهای ضد بارداری در دوره 6 ماهه بعد از پروسیجر توصیه نمی شود و می توانند موجب ترومبوز و لخته شدن خون شوند.
دندان پزشکی و سایر جراحی ها
انجام جراحی ها و اعمال دندانپزشکی غیر اورژانس که خونریزی زیادی دارند و مستلزم قطع کردن آسپیرین و کلوپیدوگرل هستند، بهتر است تا 6 ماه بعد به تعویق بیفتند. جراحی هایی که بدون خونریزی هستند بعد از یک ماه قابل انجام هستند.
در مورد اعمال دندانپزشکی تا 6 ماه بعد از پروسیجر لازم است قبل از جراحی دندان، از داروهای آنتی بیوتیکی برای جلوگیری از اندوکاردیت عفونی استفاده شود.
تصویربرداری
انجام تصویربرداری از قفسه سینه و قلب یا سایر نقاط بدن از قبیل سی تی اسکن، عکس رادیولوژی و MRI بعد از اینترونشن ASD، بلامانع است و تداخلی ندارد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
محمدرضا جواهری
894 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخمن یک هفته قبل عمل بستن سوراخ بین دهلیزی با دیوایس انجام دادم الان کمی تپش قلب دارم، به نظرتون این عارضه طبیعیه؟
قلب من
893 روز پیشسلام
ارسال پاسخمعمولا بله، طبیعی است. البته باید نوار قلب بعد از عمل توسط پزشک رویت شود.
امین
819 روز پیشسلام
ارسال پاسخابعاد کاتتر ها چقدر هست ؟
روال عمل از زمان اکوی مری چند روز هست ؟
تا چه ابعادی از asd با وینترونشن قابل بستن هست و پزشکان بیشتر از چه ابعادی اینترونشن رو توصیه نمیکنن ؟
سپاس
قلب من
818 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخسایز وسیله از ۱۰ م م تا ۳۸ م م است
می توان بلافاصله بعد از اکو مری انجام داد. علاوه از ابعاد سوراخ شکل و لبه ها هم مهم هستند
ناشناس
516 روز پیشسلام آقای من سوراخ قلبش دکتر گفته ۱۳ میلی باز شده آیا خطر ناکه
ارسال پاسخقلب من
516 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخ13 میلی متر باید بسته شود. با عمل باز یا با آنژیوگرافی
علی اصفهانی
818 روز پیشسلام بیمارستان به من گفتند قطعه ای به اسم asd سایز ۳۰ بگیرم
ارسال پاسخاز کجا باید تهیه کنم بچه تو بیمارستانه
قلب من
816 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین وسائل را بیمارستانها تهیه می کنند و شخصی نیست
ناشناس
192 روز پیشسلام ببخشید من ۴۸ سالمه سوراخ بطن اندازه ۲۸ آیا موجود است
ارسال پاسخقلب من
191 روز پیشسلام
ارسال پاسخسایز ۲۸ موجود است ولی باید گزارش اکو مری باشد
هدیه
810 روز پیشسلام وقتتون بخیر دکتر یه نوزاد 4ماهه دارم سوراخ asdداره دار گفت سوراخش کوچیکه...اما بچه خوب شیر نمیخوره و اعتصاب شیر کرده..اگه بسته نشه سوراخ
ارسال پاسخچه سنی عمل میکنن بچه مو؟
قلب من
809 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخسوراخ ASD در این سن جای نگرانی ندارد و در اغلب موارد احتیاج به بستن ندارد. البته باید به سایر بیماریهای همراه و اکوی قلب توجه کرد تا مشکل دیگری همزمان وجود نداشته باشد. اگر همین بیماری با سایز کم دارد برای غذا نخوردن دنبال علل دیگر باشید
حمیدرضا
783 روز پیشسلام خسته نباشید . ب پدر بنده گفتن برای سوراخی ک در قلب داره بره برای عمل قلب باز .من این روش رو دیدم گفتم اگه میشه عکس اکو مری و اکو کاردیو گرافی رو بفرستم براتون ببینید میشه بدون عمل باز این سوراخ بسته شه. لطف کنید زود ج بدید چون وقت عمل دادن.
ارسال پاسخقلب من
783 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبله اکو مری را در قسمت ارسال فایل بفرستید
علی بشارتی
759 روز پیشسلام خسته نباشید من چهل سالمه ازقبل تپش قلب داشتم تازه دکتر گفته سوراخ قلب مادر زادی ازنوعASDدارم ارجاع داده متخصص قلب کودکان اون هم گفته که باید سوراخ رو با اینترونشن ببنده خواستم ببینم ایشون باید عمل کنه یاباید برم دکتر قلب بزرگسال
ارسال پاسخقلب من
759 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاگر ۴۰ سال دارید، طبیعتا بزرگسالان. احتمالا در جایی هستید که دسترسی ندارند یا اینکه این پزشک اطفال دوست پزشک شما است.
زهرا بهاوری
738 روز پیشبا سلام بیمار38ساله هستم asdدارم به ابعاد 2/5mایا بایستی عمل بصورت بسته باشد یا عمل باز
ارسال پاسخقلب من
738 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخمعمولا با آنژیو میشه بست ولی بستگی به نتیجه اکو مری دارد. اگر اکو مری شده اید, ارسال نمایید
Zahrabahavari
737 روز پیشممنون از پاسخ دهی شما
ارسال پاسخاکو مری ارسال شد🙏🙏
قلب من
737 روز پیشبا سلام و احترام
ارسال پاسخبله ASD در اکو مری به سایز ۲۴ م م است و مناسب برای بستن با آنژیوگرافی است. اگر خواستین جهت انجام اطلاع بدهید، برایتان انجام می دهیم.
ناشناس
736 روز پیشبسیار ممنون از پاسخ دهی تون🙏🙏🙏
ارسال پاسخناشناس
735 روز پیشممنون میشم محبت کنید هزینه عمل را بفرمایید چقدر هست؟
ارسال پاسخعلی جعفری
736 روز پیشسلام دکتر وقت بخیر
ارسال پاسخمادرم ۴۹ ساله هستند با asd سایز ۲ و نیم و pap 60 و ef ۴۵٪ اگه دیواره و اکو مناسب باشه با این شرایط میشه اینترونشن انجام داد
قلب من
736 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاصولا در ASD فشار ریه بالا می رود ولی نارسایی و افت EF غیر محتمل است. در مورد این نوع از سوراخ قلب بهتر است بسته شود و البته قبل از آن نارسایی قلبی باید کنترل شده باشد و به ویژه وضعیت عروق کرونر قلب مشخص شده باشد.
شیما یوسفزاده
716 روز پیشسلام آقای دکتر
ارسال پاسخمادرم ۵۵ سالش هست asd داره گفتن باید آنژیوگرافی بشه اما حالا پنج ماه است میگن منتظر باشین وسیله سایزش برامون بیاد بعد بیاین تا انجام بشه مادرم هروز مریض هست خسته بیحال ماهم وضع مالی خوبی نداریم بریم جایی دیگه واسه درمان میشه نتیجه اکومری رو براتون بفرستم نظر بدین بیایم پیش خودتون واسه درمون؟
قلب من
715 روز پیشسلام
ارسال پاسخنتیجه اکو مری را دیدم. باید اکو مری را در یک مرکز دیگر تکرار کنید. وسیله فکر کنم موجود باشه. از طریق پیامک اطلاع میدم.
مهناز حسین پو
713 روز پیشسلام آقای دکتر من عمل چت کردم سوراخ قلب داشتم۱۵روز عمل کردم قفسینه ام درد میکنه ومیسوزه تنگی نفس گاهی هم دارم این طبیعی است
ارسال پاسخقلب من
713 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخعمل جراحی قلب اگر از طریق جناق سینه و وسط قفسه سینه باشد تا یک ماه می تواند درد محل عمل داشته باشد. اگر بعد از دو هفته هنوز درد زیاد است باید توسط پزشک قلبتان معاینه شوید تا مشخص شود درد از محل عمل است یا ناشی از مسایل دیگر مانند عفونت یا عارضه عمل.
خانم اکبرپور
659 روز پیشسلام خسته نباشید.ایا بعد از بستن سوراخ قلب اینترونشن ممکنه دوباره سوراخ بازبشه وعمل باز مجدد نیاز داشته باشه؟
ارسال پاسخقلب من
659 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخخیر. این احتمال بسیار کم است. البته در ۶ ماه اول اگر اندازه گیری ها مشکل داشته باشند با احتمال بسیار کم وجود دارد ولی بعد از ۶ ماه معمولا خیر.
شعبانیان
652 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشین دختر دو نیم سالم asd:0/8cmدارد آیا نیاز به عمل دارد یا با روش آنژیو بسته میشه؟
ارسال پاسخقلب من
652 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاغلب با آنژیو و به روش بسته ، درمان می شوند. البته باید گزارش اکو را ببینم.
ناشناس
651 روز پیشسلام داکتر صاحب ۲۷ سال دارم ASD دارم فقد ظربان قلب کمی بلند است آیا امکان بستن بیدون عمل باز است یا خیر
ارسال پاسخمن از عمل بار ترس دارم که سال بعد برای من کدام مشکل پیش نیاید لطف کده جواب بتین با احترام
قلب من
651 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین سوراخ حتما باید بسته شود. اینکه با کدام روش بسته شود به شکل سوراخ در اکو مری وابسته است. باید اکو مری داشته باشید
افشین بوند
638 روز پیشسلام .من مریضم قلبش سوراخ میگن باید بافنر عمل شه.ارومیه میگن انجام نمیشه این عمل.بایدجکاکنم
ارسال پاسخقلب من
638 روز پیشسلام
ارسال پاسخمدارک قلب به ویژه گزارش اکو مری را ارسال نمایید تا اقدام شود.
ناشناس
636 روز پیشسلام داکار صاحب من Asd داشتم عمل باز انجام دادم ۶ روز پیش اما قفس سی نیم درد میکند آیا کدام خطر وجود داره یا خیر
ارسال پاسخقلب من
636 روز پیشسلام
ارسال پاسخبعد از عمل تا دو هفته درد در محل عمل طبیعی است. ضد درد استفاده نمایید.
الهه حسینی
628 روز پیشسلام جناب دکتر نوزاد من vsd دارد و 45 روزه است من در دوران جنینی کلی سونو انومالی و نوارقلب گرفتم ولی خبری نبود ولی الان این مشکل پیش امده متخصص قلب کاپروپریل و فروموزاید دادن و گفتن موقع 3ماهگی بیام آیا جراحی لازمه یا احتمال داره اکو بعدی مشکل حل شه
ارسال پاسخقلب من
628 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاینکه در اکو جنین معلوم نشده، عجیب است. اینکه چه میشود بستگی به اندازه اولیه دارد. اغلب موارد سوراخهای بین بطنی با آنژیوگرافی و استنت بسته می شوند. موارد کوچک احتمال دارد تا یکسالگی خودبخود بسته شوند و در مواردی که مناسب بستن با استنت نباشند، عمل لازم است.
الهه حسینی
628 روز پیشعرض ادب جناب دکتر میشه جواب اکو رو بفرستم نظرتون رو بگید چجوری میشه عکس فرستاد
ارسال پاسخقلب من
627 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله
از قسمت ارسال مدارک در پایین صفحه
الهه حسینی
626 روز پیشسلام جناب دکتر در قسمت ارسال فرم مدارک اکو رو ارسال کردم نظرتون رو بفرمایید
ارسال پاسخقلب من
626 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبله دیدم. ۴ آنومالی قلبی همزمان دارند. سوراخ ASD، دو عدد سوراخ بین بطنی یا VSD و تنگی دریچه ریوی یا PS. بهترین کار عمل ترمیمی قلب است که البته بعد از رسیدن به وزن مناسب بدن و تحمل عمل صورت می گیرد.
محمدرضا
607 روز پیشبا سلام و وقت بخیر
ارسال پاسخمن تقریبا 10 ماه پیش عمل بستن ASD با آنژیو انجام دادم. الان تپش قلب دارم که با بیزوپرولول درمان میشه. تا کی باید بیزوپرولول مصرف کنم و اینکه علت این تپش قلب چیه؟ چون قبل از عمل اصلا نداشتم
قلب من
607 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبعد از ۱۰ ماه بعید است مربوط به سوراخ قلب باشد. بیزوپرولول علامتی است و صرفا تپش قلب را خوب می کند و مصرف آن جای نگرانی ندارد. برای تپش قلب بررسی شرایط قلبی و در صورت لزوم هولتر ریتم کمک کننده هستند.
ناشناس
592 روز پیشسلام خسته نباشین خیلی پاسخها عالی بودن .سلامتی وطول عمر پایدار داشته باشین .
ارسال پاسخرضا شمس
574 روز پیشسلام روز بخیر.
ارسال پاسخمن سوراخ دهلیزی دارم و یه رگم جا بجاست
۳سال پیش قرار شد عمل قلب باز انجام بدم ولی تا الان بتاخیر انداختم.
روزانه مصرف تریاکدارم و میترسم عمل کنم
باید ترک کنم یا میشه عمل کنم
قلب من
574 روز پیشسلام
ارسال پاسخمصرف تریاک ربطی به خوب یا بد شدن سوراخ قلب ندارد و بهتر است درمان شود.
عصمت الله علیزاده
567 روز پیشعالی
ارسال پاسخناشناس
541 روز پیشسلام دكتر جان چه مداركي بايد براتون ارسال كنم براي تشخيص سوراخ در قلب
ارسال پاسخقلب من
540 روز پیشسلام
ارسال پاسخاکو مری لطفا
مهدی قا
487 روز پیشسلام آقای دکتر من رفتم دکتر گفتن قلبت سوراخ مادرزادی هست گفتن باید عمل کنی حالا من باید چ کنم قلبم بزرگ شده هم سوراخش بزرگ شده
ارسال پاسخقلب من
487 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخلطفا گزارش اکو مری را بیاورید تا تصمیم گیری شود.
بردیا رادمنش
510 روز پیشسلام خسته نباشید. من جراحی asdقلب باز کردم.بین بطن سوراخ بود.الان با این که 15سانت جای بخیه است و بیماری مادر زاد بوده.باEF55
ارسال پاسخبازم معاف دایم نکردن.
حتی معاف موقت هم نکردن.
فقط معاف از رزم.
آیا راهی هس برای معافیت ؟ممنون
قلب من
510 روز پیشسلام
ارسال پاسخموضوع رزم و سربازی به قوانین کمیسیون نظام وظیفه مربوط است و لزوما به نوع بیماری قلبی ربطی ندارد.
احمد گرجی زاده
503 روز پیشبا سلام و ضمن تشكر از سايت خوب شما و جواب كارشناسي و دقيق كه به پرسش هاي مطرح شده ميدهيد، لطفا بفرماييد ايا كسي كه در كودكي عمل ASD انجام داده و در حال حاضر مشكل خاصي ندارد ميتواند معافيت پزشكي يا معافيت از رزم بگيرد يا خير؟
ارسال پاسخقلب من
501 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبسته به نظر کمیسیون نظام وظیفه است ولی به احتمال زیاد معاف از رزم را قبول کنند.
ناشناس
492 روز پیشالسلام سلام خسته نباشید دکتر من بیماری ۲۷ ساله هستم قلبم سوراخ است مادر زادی باید عمل کنم یا نه اکوی مری دارم عکسش برات بفرستم جوابش بدی ممنون میشم جوابش بدی چون توی یه روستای دورم خیلی فاصله داره با شهر
ارسال پاسخقلب من
490 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ارسال نمایید.
رنجبر
461 روز پیشسلام. چند وقت بعد عمل asd (از طریق کشاله ران) میشود بوتاکس کرد؟
ارسال پاسخقبلا بوتاکس داشتم الان زمان تزریق مجددش هست. با تشکر
قلب من
460 روز پیشسلام
ارسال پاسخ6 ماه بعد
ناشناس
460 روز پیشسلام آقای دکتر من 7 ماه پیش سوراخ asd عمل کردم؛ که البته دو تا از رگ های قلبمم هم جابه جا بود و در حین عمل ترمیم شد.قبل از عمل فشار ریه من بین 45 تا 50 بود که بعد از عمل متأسفانه افزایش پیدا کرد و فشار ریه 80 شده. به دکتر قلبم مراجعه کردم که برای من دوز قرص تادالافیل رو بالا بردن و 40 میخورم/ با قرص ماسیتنتان 10 میخورم/ بعد از دو ماه که مصرف کردم فشار ریه کمی پایین اومده بود و 75 شده. چقدر باید صبر کنم تا این فشار ریه بیاد پایین؟ آیا اصلا میاد پایین یا روندش خیلی کنده
ارسال پاسخقلب من
460 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبعد از عمل افزایش فشار ریه غیر طبیعی است. حتما با پزشک معالج مشورت نمایید.
ناشناس
460 روز پیشپزشک معالج میگن باید صبر کنیم تا فشار ریه با دارو بیاد پایین/ بطن راست هم بزرگ شده؛از شما این سوال رو دارم که آیا با قرص این فشار ریه کاهش پیدا می کنه یا خیر
ارسال پاسخقلب من
459 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا قرص کمتر می شود ولی بررسی علت افزایش لازم است و تا مشخص نشود, شاید جواب کامل حاصل نشود.
ناشناس
458 روز پیشتمام مدارک پزشکیم رو بررسی کردم و حتی اکویی که شما ازم گرفته بودین در مدارک هست/فشار ریه قبل از عمل هم بالا بوده/ سوال من الان اینه آیا بعد از مصرف قرص و پایین اومدن فشار ریه می تونم باردار شم؟
ارسال پاسخقلب من
457 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله بارداری مشکلی ندارد.
ناشناس
439 روز پیشسلام آقای دکتر امیدوارم سلامت باشین.
ارسال پاسخفشار ریهای که به دلیل سوراخ بین دو دهلیز به وجود آمده و تحت عمل جراحی هم قرار گرفته. پس از آن هم دارو مصرف میشود چه مدت کاهش پیدا می کند؟ آیا به حالت عادی برمی گردد؟
قلب من
439 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبرگشت فشار ریه در این موارد به عوامل متعددی از جمله سن بیمار در زمان عمل, فشار ریه در زمان عمل, عملکرد بطن راسن و چپ بستگی دارد و تا یکسال هم طول می کشد.
مرضیه
432 روز پیشسلام. من 39 سالمه و دو ماه پیش عمل asd انجام دادم. قبلاً ورزش بدنسازی انجام میدادم در حد متوسط که به مرور زمان برنامه هام سنگین تر میشه (در صورت ادامه دادن) قبلاً قرص ویتامین میخوردم با مکمل غذایی و انرژی زا . میتونم همون ورزش رو ادامه بدم با همون قرصا و مکمل ها؟ یا اینکه یوگا و ورزش های سبک برم؟ پیلاتس و TRX چطور؟ 2- لیزر میتونم استفاده کنم؟ ببخشید خیلی سوال پرسیدم. ممنونم.
ارسال پاسخقلب من
432 روز پیشسلام
ارسال پاسخبعد از دو ماه از عمل ورزش و فعالیتهای بدنی آزاد است. البته در مورد مصرف هورمون و کراتین و اسیدآمینه باید قطع نمایید ولی برای ویتامین اشکال ندارد. لیزر و پیلاتس هم مشکلی ندارند.
ناشناس
430 روز پیشسلام.
ارسال پاسخممنون و بسیار سپاسگزارم.
مهرداد
416 روز پیشبا سلام بنده ۲۶سالمه و عمل asdانجام دادم ۲۰روز پیش چند وقت دیگه میتونم رانندگی کنم ،و خیلی هم کمرم موقع خواب خشک میشود دلیلش چیه؟
ارسال پاسخقلب من
415 روز پیشسلام
ارسال پاسخرانندگی مشکلی ندارد.
ناشناس
393 روز پیشباسلام من۴۳ سالمه رفتم اکومری گفتن یک سوراخ بین دهلیز هست سایزش ۱،۹ هست دکترا گفتن باید عمل باز انجام بدم این عمل چقدرخطر دارهواگه انجام ندم چه خطری دارد؟
ارسال پاسخقلب من
393 روز پیشسلام
ارسال پاسخ۱۹ میلی متر معمولا با آنژیوگرافی بسته می شود مگر اینکه در اکو مری دیواره مناسب نداشته باشد. لازم است اکو مری را انجام دهید.
حاجی اصغر
360 روز پیشببخشید دکتر منچهجوری عکس اکومری بفرستم
ارسال پاسخقلب من
359 روز پیشسلام
ارسال پاسخاز طریق قسمت ارسال مدارک در پایین سایت
یا از طریق ایمیل کلینیک Info@ghalbeman.ir
حاجی اصغر
359 روز پیشسلام دکتر سوراخ قلب دخترم دخترم وسط قلبش هست به اندازه 5میلمتر ایاعمل بازمیکنن یا آنژیو من نتونستم عکس اکو برات بفرستم ارسال نمیشه از کرمانشاه هستم الان نامه بهم دادند برای شهید مدرس تهران ممنونتم ازراهنمایتون
ارسال پاسخقلب من
358 روز پیشسلام
ارسال پاسخ۵ میلی متر خطر زیادی ندارد و معمولا با آنژیوگرافی قابل درمان است.
حاجی اصغر
358 روز پیشسلام دکتر شرمنده جواب اکومنو دیدید برات فرستادم 5میلیمتر بود
ارسال پاسخقلب من
357 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله خدمتتون دیروز عرض کردم که سوراخ ۵ میلی متری خوش خیم است و با آنژیوگرافی قابل ترمیم است.
حاجی اصغر
356 روز پیشسلام دکتر شبتون بخیر من امروز رفتم بیمارستان شهید مدرس اکو رنگی گرفتن گفت نیاز نیست به جراحی دارو برات مینویسم تایکسال سوراخ قلب کوچکه خیلی نگرانم دخترم 5سال داره براش خطر نداره خیلی نگرانیم توراخداراهنماییمون کن
ارسال پاسخقلب من
355 روز پیشسلام
ارسال پاسخشما استرس بیش از حد در مورد این موضوع دارید. ASD در حد 5 میلی متر خطرناک نیست و اگر لازم شد با آنژیو بسته می شود.
نازنین
350 روز پیشسلام شبتون بخیر دکتر من رفتم بیمارستان مفید اکو قلب گرفت برات میفرستم گفت آنژیو یاعما یادم نیست قراردهفته دیگه بهم زنگ بزنه لطف کنید نگاه برگه اکو کنید به اسم نیایش ببینم چی گفته ممنونتم
ارسال پاسخقلب من
350 روز پیشسلام
ارسال پاسخASD دارند و لازم است ترمیم شوند.
نازنین
350 روز پیشسلام ببخشید منظور از ترمیم آنژیو هست یاجراحی خودت میتونید آنژیو کنید بیام خدمتت ممنونتم
ارسال پاسخقلب من
350 روز پیشسلام
ارسال پاسخبالای 12 سال رو عمل می کنیم. کمتر از 12 سال به قلب اطفال مراجعه نمایید.
نازنین
350 روز پیشمن رفتم مدرس دکتر وحید شاهی گفت بادارو روز بعد رفتم بیمارستان مفید دکتر محمدرضا خلیلیان گفت باآنژیو گرافی نمیدونم به حرف کدوم گوش کنم لطفاً راهنمایی کنید ممنونتم
ارسال پاسخقلب من
350 روز پیشسلام
ارسال پاسخلطفا با مدارک انجام شده تشریف بیارین
ناشناس
283 روز پیشسلام اقای دکتر
ارسال پاسخازکجا بفهمیم وسیه ASSجابه جاشده یانه
غیراز اکو
علائم خاصی داره؟
قلب من
282 روز پیشسلام
ارسال پاسختنگی نفس شدید و افت فشارخون
جواد زیادی
233 روز پیشسلام اقای دکتر خسته نباشید
ارسال پاسخمن ۱۹سالمه چند وقته ضربان قلبم هعی میرفت بالا رفتم دکتر اکو انجام داد و گفت سوراخ Asdدارم ۲۰میلیمتر و چند ماه بعد قراره عمل بشم به نظرتون تا اونموقع خطری دارد؟ و با اینترونشن بسته میشه؟
قلب من
233 روز پیشسلام
ارسال پاسخخیر در کوتاه مدت خظری ندارد و اگر شکل ضایعه مناسب باشد, با آنژیوگرافی بسته می شود.
ناشناس
231 روز پیشخیلی ممنون اقای دکتر
ارسال پاسخفقط خیلی درد میکنه قفسه سینم میتونه از سوراخ باشه؟ و اگه عمل باز باشه چقد خطر داره ؟
قلب من
231 روز پیشسلام
ارسال پاسخدرد سینه احتیاج به معاینه دارد و لازم است بررسی شود.
ترانه راد
154 روز پیشسلام من ۲۵ سالمه
ارسال پاسخیکماهه که با آنژیو سوراخ ۲۷ میل رو بستم
بعد از انژیو af شدم
pac داشتم به تعداد زیاد تا فردا صبح
اما به مرور کم شد یا حداقل من دیگه احساسش نکردم
الان بعضی وقتا احساس سوزش دارم سمت چپم
یا احساس خالی شدن قلب یا باد شدن قلب که البته قبل انژیوهم داشتم خیلی کم الانم دارم
فکر میکردم این حس به علت این سوراخ بوجود میاد
اما الانم هست دکترم رفتم ویزیتم شدم
اکو تخصصی و اکو معمولی بعد انژیو هم رفتم اما گفتن مشکلی نداری
خواستم ببینم طبیعیه؟مجددا پیگیر شم؟
و اینکه الان میتونم دوچرخه سواری کنم یا نه بعد یکماه؟
اهل ورزش نبودم زیاد الان برای شرایط قلبم دوچرخه گرفتم که ورزش هوازی داشته باشم
قلب من
152 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر پزشک معالج تایید کرده است، جای نگرانی نیست. دوچرخه سواری مشکلی ندارد.
ناشناس
128 روز پیشسلام اقای دکتر خسته نباشید . 38 سالمه یک هفته پیش آزمایش اکو مری دادم و گفتن سوراخ در قلبت داری هیچ گونه تنگی و خستگی ندارم و حتی 15 سال ورزش میکنم لطف میکنید آزمایش رو ببینید که ایا میشه بدون جراحی درمان میشه !!!؟ خیلی ممنون
ارسال پاسخو اینکه ازمایش و چطوری ارسال کنم ؟
قلب من
125 روز پیشسلام
ارسال پاسخمتن اکو را دیدم. فقط ASD نیست و سه مدل مشکل مادرزادی است. اول اکو مری دقیق و به احتما زیاد جراحی باز لازم است.
سبحان عباسی
120 روز پیشسلام بزرگوار عرض ادب و احترام دختربچه ۷ساله بنده راشهیدرجایی عمل اای دی کردیم باقطر ۳۸م مارالان بعدیک سال شکر خدا حالشون خوبه فقط مدنیه زیر چشاش کبود ه خواهشمندم راهنمایی بفرمایید جزاک الله اجرکم
ارسال پاسخقلب من
118 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر اشباع اکسیژن بالای ۹۲ درصد است و اکوی کنترل هم خوب است، جای نگرانی نیست.
محبوبه
115 روز پیشسلام. من یکسال پیش عمل قلب asd بسته انجام دادم. بعد اون بعلت کم تحرکی بخاطر ترس از طپش قلب، ورزشی رو ک انجام میدادم (بدنسازی بانوان) رها کردم و وزنم 15 کیلو اضافه شده. حالا می خوام برم ورزش مجدد . آیا می تونم برم ورزش کراس فیت (بخاطر چربی سوزی بالایی که داره)؟؟ (این ورزش ترکیبی از رشتههای مختلف ژیمناستیک، وزنهبرداری، تمرینات اینتروال شدت بالا، هوازی، تمرین سرعت و استقامت است). ممنون از راهنماییتون.
ارسال پاسخقلب من
113 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر آخرین اکو بعد از عمل مورد تایید پزشک بوده باشد، بله مشکلی برای ورزش ندارید.
ترانه راد
114 روز پیشسلام دکترجان وقت بخیر
ارسال پاسخمن دوماه از انژیوم گذشته asd داشتم دیوایس گذاشتم و اینکه دوماه دیگ مراسم عقد خودمه
سوال اولم اینه میخواستم ببینم بعد ۴ ماه میتونم بوتاکس کنم یا نه؟
چون خوندم پرسیدن گفتین ۶ ماه ولی من مراسمم نزدیکه
سوال دومم یه سری قرصای پیگمنتا هست برای روشن شدن پوست که دکتر پوستم برای روشن شدن پوستم برام تحویز کرده بود. خواستم بپرسم قرصای روشن کننده پیگمنتا با اسپیرین پلاویکس تداخل دارویی داره؟ یا برای دیوایسم مشکلی داره؟
سوال سومم من شبا شام نمیخورم بعد ساعت ۹ شب اسپیرین پلاویکسو همزمان مصرف میکنم که معدمم خالیه این موضوع مشکلی نداره چون شاغلم شب ساعت گذاشتم باهم بخورم
ممنونم از جواباتون لطف کردید
قلب من
113 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر صورت مصرف آسپیرین و پلاویکس ، بوتاکس از نظر قلبی مشکلی ندارد ولی ریسک خونریزی محل تزریق به میزان کم وجود دارد و باید با احتیاط انجام شود.
داروی پیگمنتا تداخل ندارد.
ناشناس
26 روز پیشسلام دکتر وقت بخیر من پنج ماهه که asd رو با انژیو بستم به من گفته بودن قبل انژیو که قلبم بزرگ شده دریچه قلبم شل شده ولی بازم انژیو شدم عمل نکردن ۲۷ میل بوده ۲۵ سالمه
ارسال پاسخسوالم اینه من قبلا ورزشکار نبودم بعد از انژیومم این ۵ ماه اکو نرفتم
میتونم شروع کنم بدنسازی رو؟
خواهرم پرستاره بیمارستان قلبه
میگه تو نباید ورزش بدنسازی کنی قلب تو سالم نیس مثل ادمای نرمال
برای بیمارای قلبی خوب نیس
میگم مگ ما همچنان بعد از انژیوهم بیماریم؟
بعد ممکنه دریچم مشکل داشته دکترا بخاطر سنم عمل نکرده باشن انژیو کردن
خیلی حسه بدیه که همچنان بمن میگن بیمار قلبی شهربازی نرو پارک ابی نرو کارتینگ نرو ورزش نکن
واقعا میخواستم بدونم اوضاع ایتقدر خرابه برای من
میتونم اکو تخصصی قبل و بعد و اکو مریمم بفرستم
قلب من
25 روز پیشسلام
ارسال پاسخاین طور نیست و افراد بعد از بستن ASD می توانند به زندگی نرمال برگردند. لازم است شرایط قلبی فعلی بررسی شود.