تنگی عروق کرونر به 3 روش درمان می شود: درمان دارویی ، استفاده از بالون و استنت یا آنژیوپلاستی و عمل جراحی قلب باز یا بای پس عروق کرونر. هر کدام از این روشها فواید و عوارض مخصوص به خودشان را دارند و در مورد بیماران مختلف بسته به نوع انسداد عروق کرونر و شدّت بیماری قلبی می توان از این روشها استفاده نمود.
در چندین دهه گذشته مطالعات و تحقیقات بسیار زیادی بر روی فواید هر کدام از روشهای درمان بیماری عروق کرونری صورت گرفته است و تفاوت این روشها و اینکه کدام یک از آنها در شرایط خاصی بهتر از بقیه است ، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. بر پایه نتایج این مطالعات در برخی از بیماران به راحتی می توان یکی از روشهای درمان انسداد عروق کرونر را پیشنهاد داد ولی در دیگر بیماران کار به این راحتی نیست و انتخاب روش درمانی برتر به شرایط بالینی بیمار و تصمیم گیری گروهی تیم درمان و بیمار وابسته است.
در هر صورت لازم است بیماران و خانواده آنها با روش های درمان تنگی عروق قلبی و فواید و مضرات هر کدام از آنها آشنا باشند تا بتوانند بعد از دریافت اطلاعات از پزشک معالج ، در انتخاب روش درمانی مناسب تصمیم گیری نمایند.
عمل قلب باز - بای پس عروق قلب
عمل قلب باز یا بای پس عروق کرونر قلب "CABGs" برای پیوند عروق به قلب و برطرف کردن انسداد عروق قلبی به کار می رود. برای این کار معمولاً از سیاهرگهای ساق و ران پا استفاده می شود که بعد از خارج کردن آنها ، این عروق به رگهای کرونر قلب بعد از قسمت تنگی پیوند شده و باعث می شوند تا مجدداً جریان خون عروق قلبی برقرار گردد. این عمل توسط جراح قلب و عروق و در اطاق عمل جراحی قلب انجام می شود.
مطالعات علمی نشان داده اند که این روش برای درمان تنگی های متعدد عروق قلب به ویژه زمانی که هر سه رگ کرونر قلب مسدود شده اند یا شریان اصلی کرونر چپ قلب یعنی تنه Left Main مسدود شده باشد ، فایده عمل قلب باز به نسبت درمان دارویی یا استفاده از استنت قلبی ، بیشتر است.
فواید عمل قلب باز
جراحی قلب باز اگر توسط تیم جراحی حاذق صورت بگیرد ، نسبت به درمان دارویی و استفاده از استنت می تواند نتایج مثبت بیشتری داشته باشد. فواید و محاسن استفاده از عمل قلب باز به این صورت است:
در افرادی که تنگی های متعدد عروق کرونر دارند که به صورت تنگی هر سه رگ قلب و شاخه های مهم آنهاست، استفاده از عمل قلب باز بیشتر از بقیه روشها به باز شدن همه رگهای قلب منجر می شود. اصطلاحی که به "باز کردن همه رگها" یا "Total Revascularization" معروف است.
در عمل قلب باز برای بای پس شریان اصلی قلب یا شریان "LAD" از رگ داخل سینه ای به نام "LIMA" استفاده می شود. شریان LIMA نسبت به تنگی مجدد بسیار مقاوم بوده و حتی بعد از سالهای متمادی باعث خونرسانی شریان LAD می شود.
با توجه به استفاده از 3 یا 4 پیوند رگ در عمل جراحی قلب باز ، انسداد یک یا حتی 2 عدد از این پیوندها در سالهای بعدی معمولاً موجب بروز سکته قلبی ، نارسایی قلبی یا حوادث ناگوار نخواهد شد.
بعد از جراحی قلب باز احتمال تکرار آنژیوگرافی و احتیاج به باز کردن مجدد عروق کرونر ، نسبت به درمان دارویی یا استفاده از استنت کمتر است.
معایب عمل قلب باز
عمل قلب باز احتیاج به بیهوشی ، باز کردن قفسه سینه و استفاده از پمپ قلب برای 3 تا 4 ساعت دارد. یکی از مهمترین محدودیت های عمل قلب باز ، عدم تحمل شرایط عمل توسط برخی از بیماران است. بیماران سالخورده ، افراد با نارسایی قلبی و نارسایی کلیه یا بیماران فرتوت معمولاً جراحی و دوره بعد از عمل سختی خواهند داشت. از دیگر ایرادات استفاده از عمل قلب باز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دوره نقاهت طولانی. بهبودی پس از عمل قلب باز معمولاً یک هفته طول می کشد و برای جوش خوردن استخوان قفسه سینه و بهبود زخم های پا به دو تا سه ماه زمان نیاز است.
در برخی از بیماران به ویژه افراد دیابتی ، احتمال عفونت قفسه سینه و زخم های بیمار وجود دارد.
افراد با تنگی عروق محیطی و افرادی که سیاهرگ های مناسبی ندارند ، کاندید خوبی برای درمان با این روش نیستند.
در افرادی که عمل قلب باز انجام می دهند ، در صورت انسداد مجدد عروق قلبی ، تکرار عمل جراحی با خطرات و عوارض بیشتری نسبت به عمل جراحی بار اول همراه است.
سیاهرگ های پا که برای انجام پیوند عروق قلبی استفاده می شوند ، معمولاً بعد از 2 تا 5 سال از عمل جراحی شروع به تنگی و انسداد می کنند. در این موارد معمولاً از استنت و بالون قلبی برای باز کردن رگهای پیوندی یا عروق اصلی قلب استفاده می شود.
اگرچه احتمال بروز این عارضه زیاد نیست ولی به دنبال عمل قلب باز میزان سکته های قلبی نسبت به استفاده از استنت ، بیشتر است.
در حال حاضر براساس نتایج مطالعات علمی عمل جراحی قلب باز در افراد با تنگی های متعدد عروق قلبی و افرادی که تنگی شریان اصلی چپ قلب دارند ، توصیه می شود. هم چنین افرادی که همزمان به جراحی ترمیم یا تعویض دریچه های قلبی نیاز دارند ، افراد دیابتی و افراد با نارسایی کلیه که تنگی عروق متعدد قلبی دارند ، بهتر از بقیه بیماران به عمل قلب باز پاسخ می دهند.
استنت و بالون - آنژیوپلاستی عروق قلب
آنژیوپلاستی یا استفاده از بالون و استنت برای باز کردن تنگی های عروق کرونری یکی دیگر از روشهای درمان بیماران با انسداد عروق کرونر است. در این روش همانند آنژیوگرافی در حالیکه بیمار بر روی تخت آنژیوگرافی قرار دارد ، از طریق شریان دست یا کشاله ران ابتدا سیم باریکی به داخل عروق کرونر قلب هدایت شده و در ادامه تنگی های عروق قلبی با استفاده از بالون و استنت برطرف می شوند. استنت در حقیقت یک استوانه فلزی با دیواره توری است که در داخل عروق قلب باز شده و موجب جلوگیری از انسداد مجدد عروق کرونری می شود.
👈 بیشتر بدانیم: آنژیوپلاستی عروق کرونر 🔗
محاسن و برتری های آنژیوپلاستی با استنت
مهمترین مزیت آنژیوپلاستی ، کم تهاجمی بودن و راحتی قابل توجه بیمار است. برخلاف جراحی قلب که احتیاج به عمل بزرگ و بیهوشی قلب دارد ، در آنژیوپلاستی بیمار بیهوش نشده و عمل بیمار در حدود 15 تا 30 دقیقه بیشتر طول نمی کشد. این موضوع باعث شده است تا استفاده از آنژیوپلاستی در درمان تنگی های عروق کرونری ، مورد علاقه بیماران باشد.
از محاسن دیگر آنژیوپلاستی با استنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در بیمارانی که با حملات حاد قلبی مانند سکته قلبی مراجعه می کنند ، بهترین و تقریباً تنها راه درمان این بیماران استفاده از آنژیوپلاستی و استنت است. در شرایط بحرانی سکته قلبی استنت می تواند به سرعت علایم بیمار را از بین برده و جان بیمار را نجات دهد.
در افرادی که یک یا دو قسمت از عروق قلب آنها مسدود شده است و علایم مهم قلبی دارند ، استفاده از استنت می تواند به بهبود علایم و برطرف شدن درد قفسه سینه بیمار منجر شود.
در افرادی که رگ محیطی مناسب برای عمل جراحی ندارند و همچنین در بیماران با قطر کم عروق قلبی ، استفاده از استنت می تواند درمان کننده علایم بیمار باشد.
اغلب بیماران به دنبال آنژیوپلاستی فقط یک شب در بیمارستان بستری شده و بعد از چند روز می توانند به کار و فعالیت عادی خود برگردند. دوره نقاهت کوتاه بعد از استنت یکی از مزیت های مهم آن است.
در صورت نیاز به باز کردن مجدد عروق قلبی در هر زمانی آنژیوگرافی و استفاده از استنت مجدد ، بیشتر از یک روز زمان نمی برد و تکرار عمل در آنژیوپلاستی برخلاف عمل قلب باز خطر زیادی برای بیمار ندارد.
پیشرفت های صنعتی و تکنولوژی در سالهای اخیر موجب افزایش کیفیت استنتها و وسایل آنژیوپلاستی شده است که این موضوع به کاهش عوارض آنژیوپلاستی منجر شده است و این روش را به روش درمانی ایمن و قابل اعتماد تبدیل کرده است.
ایرادات و معایب آنژیوپلاستی
مهم ترین ایراد استفاده از استنت ، ایجاد دوباره تنگی و احتمال بسته شدن مجدد رگ است. در آنژیوپلاستی برخلاف عمل قلب باز که از رگ جدید استفاده می شود و رگ پیوند شده به موازات رگ قبلی بیمار قرار می گیرد ، رگ جدیدی ایجاد نمی شود و همان رگ طبیعی قلب باز می شود. لذا اگر در دوره بعد از عمل جراحی قلب باز ، رگ پیوند شده مسدود شود ، رگ طبیعی - اگرچه تنگ و دارای انسداد باشد- هنوز سرجایش است ولی در مورد استنت مسدود شدن استنت موجب می شود تا رگ قلبی مجدداً دچار تنگی و انسداد شود.
از ایرادات دیگر استنت و آنژیوپلاستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بعد از تعبیه استنت بیماران باید از 6 ماه تا یکسال از قرص های رقیق کننده خون مانند "کلوپیدوگرل-پلاویکس" استفاده کنند و در این دوران به دلیل اینکه خون این بیماران رقیق می شود ، محدودیت هایی برای سایر عمل های جراحی و کشیدن دندان پیش می آید. قطع زودرس کلوپیدوگرل (پلاویکس یا اسویکس) می تواند به لخته شدن استنت قلبی و بسته شدن آن منجر شود.
در بیمارانی که تنگی های کرونری متعدد دارند یا انسداد عروق قلبی آنها در محل های شاخه شاخه شدن عروق قلبی است، استفاده از استنت نمی تواند به باز شدن تمام عروق قلبی یا اصطلاحاً "Total Revascularization" منجر شود.
انتخاب بین روش های درمانی
برای انتخاب نوع درمان انسداد عروق کرونر باید چند موضوع را مد نظر قرار داد:
تعداد رگهای اصلی و شاخه های مهم آنها
شدت تنگی و انسداد عروق کرونر
اورژانسی بودن یا انجام عمل جراحی در شرایط عادی
سن بیمار ، وجود دیابت قندی ، نارسایی کلیه ، سکته قلبی و توانایی جسمس بیمار
تبحر و مهارت تیم های درمانی از نظر جراحی قلب و آنژیوپلاستی
توانایی بیمار در مصرف داروهای قلبی
ترجیح و خواست بیمار
معمولاً پزشکان در برخی از موارد می توانند تصمیم قطعی خود را در مورد نوع عمل بیان کنند ولی در موارد دیگری که انتخابهای متعددی مطرح است طبیعتاً بعد از آشنایی با فواید و معایب هر کدام از آنها و با تصمیم پزشک و بیمار ، تصمیم نهایی در مورد نوع درمان بیمار گرفته خواهد شد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
طاهره جوادی
747 روز پیشبا سلام خدمت اقای دکتر . مطالب بسیار جامع و کاربردی هستند. از شما بابت اطلاع رسانی
ارسال پاسخبسیار سپاسگزارم
ناشناس
715 روز پیشممنون ازاطلاعات بسیار ارزشمندتان
ارسال پاسخAli
715 روز پیشسپاسگزارم از مطالب خوب ومفیدتان پیروز وانا باشید.🙏🏿🌹
ارسال پاسخناشناس
682 روز پیشسلام خیلی ممنون ازمطالب مفید. موفق باشید
ارسال پاسخJefosun
674 روز پیشسلام :
ارسال پاسخآیا تکنولوژی به اینجا نرسیده که ؟
چنانچه گرفتگی در داخل فنر استنت ایجاد شد ! آن مقدار مزاحم مورد نظر تراشیده شود ؟
قلب من
674 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخوسایل برداشتن و تراشیدن رسوب و چربی داخل عروق وجود دارد و بنام Rotablator سالهاست استفاده می شود. ولی نتایج بلند مدت کار با آنها در مقایسه با استنت و بالون خوب نیست.
علی بیارجمندی
673 روز پیشبا سلام و عرض ادب
ارسال پاسخببخشید مادر بنده 72 سال سن دارد و طی انژوگرافی و عکس هسته ای پزشک اظهار داشت 3 تا از رگ ها بسته شده و حتما باید عمل بشه
به نظر شما با توجه به سن و داشتن پوکی استخوان بیمار چه کاری انجام بدهیم بهتر است؟ ممنون
قلب من
672 روز پیشبا سلام و احترام
ارسال پاسختصمیم گیری در مورد نحوه باز کردن عروق قلب ، به نوع انسداد و مسایل بالینی بیمار بستگی دارد. لازم است سی دی آنژیوگرافی رویت شده و شرایط بالینی بیمار معاینه و آزمایش خون بررسی شود.
علی لطفی
607 روز پیشعرض ادب وسلام
ارسال پاسخاگرکسی انژیوپلاستی کرده ودراینده اگررگش بگیرد ایا میتواند عمل باز کند چون دربیماستان شنیدم البته پرستاران میگفتن که کسی اسنت بگذار دیگر نمی تواند عمل باز انجام دهید؟
قلب من
607 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخخیر اینگونه نیست. بعد از استنت هم می توان مجددا استنت گذاشت و اگر لازم بود عمل جراحی انجام داد.
دکتر مرضیه شرفی
524 روز پیشاز توضیحات کامل وعالیشما بسیار سپاسگزارم
ارسال پاسخپرویز محبی
444 روز پیشباسلام بنده ۵ استنت قلبی چند سال قبل گذاشتم مجداد ۲ تا از رگهایم حدودا ۵۵ درصد بسته الان دکتر کفته که عمل باز کنم آیا آن استنتها را هم درست می کنند یعنی میشود آنها را برداشت ورک گذاشت ممنون میشم راهنمایی فرمایید .
ارسال پاسخقلب من
443 روز پیشسلام
ارسال پاسخبهتر است قبل از عمل سی دی آنژیو دیده شود. بصورت کلی استنت قبلی خارج نمی شود.
سارازمانی
443 روز پیشسلام خسته نباشید ممنون ازراهنمایی هاتون پدرم ۷۶سالشونه ووزنشون ۴۰کیلو هستش ایشون دوبار سکته خفیف کردن وآنژیو کردن و۳ تا از رگهاشون گرفته وگفتند باید عمل قلب باز کنن آیاراهی داره عمل قلب نکنن لطفا راهنماییم کنین
ارسال پاسخقلب من
443 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا توجه به وزن کم عوارض عمل بالا است. لازم است سی دی آنژیوگرافی را بیاورید تا دیده شود.
پریسا رضایی
429 روز پیشباسلام آقای دکتر مادر من ۶ ماه پیش به علت گرفتگی چهار رگ اصلی جراحی قلب باز شدند واز آن زمان به بعد پلاویکس و آسپیرین مصرف میکنند اما علائم قبل از عمل یعنی سوزش و نفس تنگی دوباره برگشته و بعد از انجام سی تی آنژیو مشخص شد دو رگ پیوند شده دوباره بسته و یک رگ نصفه بسته است و یک رگ باز است ایا باانجام آنژیوگرافی رگ های مسدود باز میشه؟ علت این گرفتگی در این زمان کوتاه چیست؟
ارسال پاسخقلب من
427 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله با استنت قابل درمان است. انسداد در گرافت یا رگهای پیوندی بعد از عمل شایع است.
روح اله صمدی مقدم
408 روز پیشسلام وقتتون بخیربنده سه تارگهای قلبم عمل بازکردم بعدش دو تارگم بالون زدم سال بعدهم باطری شوک دهنده گزاشتن برام میخاستم بفهمم کارافتادگی شاملم میشه چون کارم هم سنگین وبیمه ساختمانی هستم
ارسال پاسخقلب من
407 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله به احتمال زیاد.
محمد
295 روز پیشدرود استاد.
ارسال پاسخچه کنیم که گرفتگی نداشته باشیم با توجه به خوراک بد ما ایرانیان و روغن های خراب،چاره و راهکاری دارید؟
قلب من
295 روز پیشسلام
ارسال پاسخدر گرفتگی عروق قلب عوامل اکتسابی مانند تغذیه بد، افزایش وزن، دیابت و مصرف دخانیات نقش دارند. البته برخی از افراد بدلیل سابقه ژنتیکی قوی بیشتر مستعد انسداد عروق هستند.
داشتن وزن مناسب و پرهیز از دخانیات، فعالیت بدنی مناسب با کار و زندگی و استرس های روزمره بهترین کار است.
محمد
237 روز پیشبا سلام امکان عمل قلب باز در فرد ۷۲ساله که نارسایی شدید کلیه داره امکان داره؟
ارسال پاسخقلب من
232 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ممکن است. ولی با توجه به استفاده از پمپ قلبی در زمان عمل احتمال تشدید نارسایی کلیه وجود دارد.
الهام
221 روز پیشپزشک گرامی سپاس از راهنمایی های بسیار ارزشمند شما
ارسال پاسخاحمدی
190 روز پیشبا سلام و احترام. یکماه پیش بدلیل گرفتگی سه رگ، عمل قلب بصورت مینیمال انجام شد. اوایل پیادهروی خوب بود. ولی ازبیست روز بعد عمل سوزش و درد و تنگی نفس و تعریق دارم. گاهی نمیتونم دراز بکشم. صد قدم راه برم دوباره بشدت سوزش قفسه سینه و درد و تنگی نفس و تعرق میاد سراغم. از عمل مجدد میترسم. دیابت و فشار خون بالا دارم. بنظر شما نیاز به عمل مجدد هست؟
ارسال پاسخقلب من
189 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر یکبار عمل شده اید، معمولا بار دوم احتیاج به عمل نیست. با توجه به درد سینه لازم است در اولین فرصت آنژیوگرافی شوید تا تکلیف عروق قلب مشخص شود. احتمالا انسداد رگ قلب وجود دارد.
سجاد شوقی
179 روز پیشسلام پدرم ۶۳ سال داره دیابت داره. عمل قلب باز ۱۱ سال پیش انجام دادن الان حمله قلبی داشتند مراجعه کردیم آنژو گفتن رگهای که عمل کردن دوباره گرفته گفت امکان بالن یا فنر نیستش داروی به نام تیگرل ۹۰ بهش دادن گفتند باید استفاده کنه تا سکته نزنه دوباره....نمیدونم چکار کنم کلن ناامید کردن ..البته توکل برخدا ..
ارسال پاسخقلب من
178 روز پیشسلام
ارسال پاسخسی دی آنژیو را بیاورید.
اکبر بیگی
149 روز پیشسلام من یه مرد ۴۴ساله هستم دیابت وچربی دارم دو سال پیش سکته زدم تو دو مرحله واسم انژو کردن وفنر گزاشتن الان دوباره سکته زدم دکتر واسم فنر گزاشته ومیگه فنر قبلی باز گرفته ونمیتونی عمل باز هم انجام بدی
ارسال پاسخقلب من
148 روز پیشسلام
ارسال پاسخلازم است مدارک و سی دی آنژیو را بیاورید.
مهدی اکبری
145 روز پیشسلام آقای دکتر امکان داره در یک بیمارستان با آنژیوگرافی موفق نشوند فنر رو در رگ قرار بدند و بیمار رو به یک بیمارستان دیگه انتقال داد و آنژیو جواب بده و به عمل باز نیاز نباشه
ارسال پاسخقلب من
145 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ممکن است.
سعیده
145 روز پیشسلام وقت بخیر
ارسال پاسخمادر من ۱۰ سال پیش عمل باز داشتند،هفته پیش انژیوگرافی انجام دادن دکتر فرمودن دو تا رگی ک قبلا پیوند زدن دوباره مسدود شده،و فقط دارو دادن.نظر ی دکتر دیگه رو پرسیدیم با دیدن سی دی انژیو گفتن اصلا رگهای پیوندی توی سی دی قابل مشاهده نیست،باید مجدد انژیو گرافی انجام بشه.
با توجه ب اینکه مادرم دیابت دارن میشه رگهای مسدود شده رو انژیوپلاستی کرد و بالون و استنت استفاده کرد واسشون؟ایشون ۶۳ ساله هستن
قلب من
145 روز پیشسلام
ارسال پاسخانتخاب اول در انسداد رگهای پیوندی ، استفاده از استنت است.
آریا مرادی
137 روز پیشسلام اقای دکتر من پدرم ۴۶ سالشه انژیوگرافی داد گفتن ۳ تا رگ بسته شده گفتن باید عمل باز بشه ایا میشه بدون عمل باز با استفاده از فنر گذاشتن مشکل برطرف بشه
ارسال پاسخقلب من
135 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ممکن است. البته باید سی دی را ببینم.
رحیم کورانی
99 روز پیشدرود دکترعزیزبابت مطالب آموزندتون.دکترجان یه هفته پیش آنژیوکردم ولی طبق نظره دکترابخاطره گرفتگی سه رگ جواب نداده وبایدعمل بازبشم .ممنون میشم نظرتون روبگین وراهنمایی کنین که شایدنیازبه عمل بازنشه🙏
ارسال پاسخقلب من
97 روز پیشسلام
ارسال پاسخباید سی دی آنژیوگرافی را بیاورید تا ببینم. بستگی به نوع ضایعه و شدت تنگی دارد.
Sad
92 روز پیشسلام جناب دکتر،بنده در سن 33 سالگی سکته کردم روی rca ولی آسیب جدی ندید قلب و ef الان 55 درصد، استنت گذاشته شدبعدا lad و حدود یک ماه پیش بعد از پنج شش سال دیاگونال هم تنگی داشت استنت گذاشتم،قبل از آنژیوپلاستی،سی تی دادم گفتن که پریکاردیت هم هست و البته علایمش رو هم دارم ولی پزشک چیزی نگفت بعد آنژیو و فقط دیگونال استنت گذاشت، جناب دکتر بنده نزدیک دوسال اخیر بدنسازی انجام میدادم و در حد هشتاد کیلو وزنه میزدم و البته هیچ مشکلی هم نداشتم در دویدن هم مشکلی ندارم،میخاستم ببینم میتونم مجددا ورزش بدنسازی رو انجام بدم و چقد زمان باید نقاهت طی کنم بعد از آنژیوپلاستی آیا اساسا بعد استنت گذاری کار با وزنه مجازه؟سپاس بیکران دکتر جان.
ارسال پاسخقلب من
92 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای برنامه ورزشی لازم است شرایط پایه قلبی و شدت و نوع ورزش بررسی شود. با عملکرد نرمال قلب می توان ورزشهای در حد متوسط و هوازی غیر مسابقه ای انجام داد ولی برای وزنه های سنگین و ورزش رقابتی بررسی بیشتر لازم است.
sad
91 روز پیشسپاس بیکران از پاسخگویی شما جناب دکتر بزرگوار
ارسال پاسخناشناس
74 روز پیشسلام دکتر خسته نباشید پدر من ۶۲ سالش هست وناراحتی قلبی قبلا نداشته واصلا اهل دخانیات نیست یه روز یدفعه قلبش گرفت اورژانس آمد برد بیمارستان وسریع آنژو کردن جواب نداد بعد فنر گذاشتن حالا میگن سر سه راهی گرفته باید عمل قلب باز بکنن آیا میشه کاری کرد که عمل نکنه با تشکر
ارسال پاسخقلب من
73 روز پیشسلام
ارسال پاسخبله ممکن است. لازم است سی دی آنژیو را بیاورید تا دیده شود.
علی
53 روز پیشسلام آقای دکتر وقت بخیر
ارسال پاسخمادر بنده سکته قلبی گرفته بیمارستان گفتن ۳ تا رگ انسداد داره و باید آنژیو بشه
آنژیو که شد به ما گفتن که رگ ها باز نشدند و باید عمل باز انجام دهیم آیا میشود دوباره و پیش یک دکتر دیگه احتمال آنژیو جواب بده و نیازی به عمل باز نباشه
و آیا میشود بجای عمل باز با دارو درمانی ادامه بدیم
قلب من
51 روز پیشسلام
ارسال پاسخلازم است سی دی آنژیو را بیاورید تا بازبینی شود.