نام ژنریک: متفورمین [ met-FOR-min ]
نام های تجاری: Fortamet ، Glucophage ، Glucophage XR ، Glumetza.
طبقه دارویی Riomet : غیر سولفونیل اوره ها
معرفی دارو
متفورمین دارویی است که همراه با رژیم غذایی برای کاهش سطح قند خون بالا در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می شود. متفورمین با کاهش میزان گلوکز جذب شده از روده، کاهش میزان تولید گلوکز در کبد و بهبود حساسیت به انسولین عمل می کند. متفورمین میزان گلوکز بدن (عمدتاً کبد) را کاهش می دهد. این دارو تولید گلوکز را در کبد فرد پایین می آورد و در نتیجه با افزایش حساسیت بدن به انسولین میزان قند موجود در خون را پایین می آورد (انسولین به سلول ها اجازه می دهد تا گلوکز را از خون مصرف کنند).
متفورمین همچنین مقدار گلوکزی را که بدن ما از غذاهایی که می خوریم جذب می کند کاهش می دهد - به این معنی که گلوکز کمتری نسبت به آنچه مصرف می کنیم، به جریان خون ما وارد می شود.
متفورمین در داروخانه ها به دو شکل وجود دارد؛ متفورمین عادی و متفورمین آهسته رهش.
هر دو شکل متفورمین یک دارو هستند، اما به روش های مختلف مصرف می شوند. متفورمین استاندارد باید دو یا سه بار در روز مصرف شود. توصیه می شود که بیماران آن را با وعده های غذایی برای کاهش درد معده و روده که از عوارض جانبی دارو است، میل کنند. متفورمین آهسته رهش برای مصرف یک بار در روز ساخته شده است و باید در شب مصرف شود، با شام. این نحوه مصرف می تواند به کاهش سطح گلوکز بالا در طول شب کمک نماید.
مزایای متفورمین
- متفورمین ارزان قیمت است و به عنوان یک داروی عمومی در دسترس است.
- این یک داروی خوراکی (قرص) است، بنابراین هیچ تزریقی مورد نیاز نیست.
- دارو ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
- باعث افزایش وزن نمی شود و ممکن است باعث کاهش وزن هم بشود.
- خطر کم افت قندخون (هیپوگلیسمی) وجود دارد مگر اینکه همراه با سولفونیل اوره ها یا انسولین استفاده شود.
- بیش از 50 سال است که به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
- برخی شواهد نشان می دهد که متفورمین ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
هشدارها و احتیاط
اگر بیماری کلیوی شدید، اسیدوز متابولیک یا کتواسیدوز دیابتی دارید، نباید از متفورمین استفاده کنید (برای درمان با پزشک خود تماس بگیرید).
در صورت نیاز به انجام هر نوع اشعه ایکس یا سی تی اسکن با استفاده از ماده رنگی که به رگ های شما تزریق می شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت مصرف متفورمین را قطع کنید.
اگرچه بسیار نادر است، اما ممکن است با مصرف متفورمین دچار اسیدوز لاکتیک شوید. در این حالت تجمع خطرناک اسید لاکتیک در خون ایجاد می شود. این بیماری ممکن است در صورت داشتن سایر موارد و بیماریها، عفونت شدید، اعتیاد مزمن به الکل ، یا اگر ۶۵ سال یا بیشتر دارید، با احتمال بیشتری دارد. می توانید از پزشک خود در مورد خطر این حالت برای شما، بپرسید. اگر علایم این حالت از قبیل: درد عضلانی غیرعادی، مشکل تنفسی، درد معده، سرگیجه ، احساس سرما، یا احساس ضعف یا خستگی شدید دارید، با پزشک خود تماس بگیرید یا از کمک پزشکی اورژانسی استفاده کنید.
قبل از مصرف دارو
اگر به متفورمین حساسیت دارید یا موارد زیر را دارید، نباید از متفورمین استفاده کنید:
- بیماری کلیوی شدید؛ یا
- اسیدوز متابولیک یا کتواسیدوز دیابتی.
اگر تا به حال این موارد را داشته اید یا در حال حاضر دارید، به پزشک خود اطلاع دهید:
- بیماری کلیوی (ممکن است نیاز باشد عملکرد کلیه شما قبل از مصرف این دارو بررسی شود).
- سطوح بالای کتون در خون یا ادرار شما؛
- بیماری قلبی، نارسایی احتقانی قلب ؛
- بیماری کبدی ؛ یا
- اگر از انسولین یا سایر داروهای خوراکی دیابت نیز استفاده می کنید.
اگر باردار هستید یا باردار می شوید ، دستورالعمل های پزشک خود را در مورد استفاده از متفورمین دنبال کنید . کنترل دیابت در دوران بارداری بسیار مهم است و بالا بودن قند خون ممکن است برای مادر و جنین عوارض ایجاد کند. اگر با مصرف متفورمین باردار شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.
متفورمین ممکن است تخمک گذاری را در یک زن یائسه تحریک کند و ممکن است خطر بارداری ناخواسته را افزایش دهد. در مورد خطر خود با پزشک خود صحبت کنید.
در حین استفاده از این دارو نباید شیر دهید.
متفورمین نباید به کودک کمتر از ۱۰ سال داده شود. برخی از انواع متفورمین برای استفاده توسط افراد کمتر از ۱۸ سال تایید نشده است.
نکات مهمّ در مورد متفورمین
متفورمین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنماهای دارو یا برگه های دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گهگاه دوز مصرفی شما را تغییر دهد. دارو را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید.
متفورمین را همراه با غذا مصرف کنید، مگر اینکه پزشک به شما دستور دیگری بدهد. برخی از انواع متفورمین فقط یک بار در روز همراه با وعده غذایی عصر مصرف می شوند.
قرص با رهش طولانی مدت را له نکنید، نجوید یا نشکنید . آن را کامل قورت دهید.
اگر داروی شما بصورت مایع است، داروی مایع را با دقت اندازه گیری کنید. قبل از اندازه گیری دوز، سوسپانسیون خوراکی را تکان دهید . از سرنگ دوز ارائه شده استفاده کنید یا از دستگاه اندازه گیری دوز دارو (نه قاشق آشپزخانه) استفاده کنید.
برخی از قرص ها با پوسته ای ساخته می شوند که در بدن جذب یا ذوب نمی شود. بخشی از این پوسته ممکن است در مدفوع شما ظاهر شود. این طبیعی است و اثربخشی دارو را کم نمی کند.
ممکن است قند خون پایین (هیپوگلیسمی) داشته باشید و احساس گرسنگی، سرگیجه، تحریک پذیری، گیجی، اضطراب یا لرزش شدید داشته باشید. برای درمان سریع هیپوگلیسمی، یک منبع قندی سریع الاثر (آبمیوه، آب نبات سفت، قند، خرما، کشمش یا نوشابه غیر رژیمی) بخورید یا بنوشید.
در صورت داشتن هیپوگلیسمی شدید، پزشک ممکن است کیت تزریق گلوکاگون را تجویز کند. مطمئن شوید که خانواده یا دوستان نزدیک شما می دانند که چگونه این تزریق را در مواقع اضطراری به شما انجام دهند.
سطح قند خون می تواند تحت تأثیر استرس ، بیماری، جراحی، ورزش، مصرف الکل یا حذف وعده های غذایی قرار گیرد. قبل از تغییر دوز یا برنامه دارویی خود از پزشک خود سوال کنید.
متفورمین تنها بخشی از یک برنامه درمانی کامل است که ممکن است شامل رژیم غذایی، ورزش، کنترل وزن، آزمایش منظم قند خون و مراقبت های پزشکی خاص نیز باشد. دستورالعمل های پزشک خود را بسیار دقیق دنبال کنید.
دارو را در دمای اتاق به دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری شود.
در حین مصرف این دارو ممکن است پزشک از شما بخواهد ویتامین B12 اضافی مصرف کنید. فقط مقدار ویتامین B12 را که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید.
اگر یک نوبت را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟
در اسرع وقت دارو را مصرف کنید، اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید. دو دوز را در یک زمان مصرف نکنید.
اگر بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟
در اینگونه موارد لازم است با پزشک خود در مورد خطرات مقدار دارویی که مصرف کردهاید صحبت نمایید. مصرف بیش از حد می تواند باعث هیپوگلیسمی شدید یا اسیدوز لاکتیک شود.
از چه چیزی باید اجتناب کرد
از نوشیدن الکل خودداری کنید. الکل می تواند قند خون را کاهش می دهد و ممکن است خطر اسیدوز لاکتیک را افزایش دهد .
عوارض متفورمین
در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک به متفورمین ، لازم است کمک فوری پزشکی دریافت کنید. علایم حساسیت می تواند به اشکال زیر باشد: کهیر ؛ تنفس دشوار؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.
برخی از افرادی که از این دارو استفاده می کنند دچار اسیدوز لاکتیک می شوند که می تواند کشنده باشد. در صورت داشتن علائم حتی خفیف مانند:
- درد عضلانی غیر معمول؛
- احساس سرما؛
- مشکلات تنفسی؛
- احساس سرگیجه، سبکی سر، خستگی یا بسیار ضعیف؛
- درد معده، استفراغ ؛ یا
- ضربان قلب آهسته یا نامنظم
لازم است هرچه سریعتر مشورت پزشکی دریافت نمایید.
عوارض جانبی رایج و شایع متفورمین ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- قند خون پایین؛
- حالت تهوع، ناراحتی معده ؛ یا
- اسهال .
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام دکتر مدت ۳ سال هس قند خون دارم رفتم دکتر داخلی یه قرص لوزی شکل به داد استفاده کردمقندم امد رو ۷۰ حالم بد کرد فقط متفرمین استفاده میکنم هرز گاهی حالمو بد میکنه چکار کنم
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخواقعا قند خون دارید؟ آخرین آزمایش مربوط به چه زمانی است؟
سلام وقتتون بخیر من مشکلی در رابطه با قند خون ندارم اما اضافه وزن دارم اشکال نداره که قرص رو یه مدت استفاده کنم و بعد قطع کنم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر اشکالی ندارد.
سلام آقای دکتر. من حدود یک سال است روزی دو متوفورمین مصرف میکنم.قبل عید هم گلوریپا ۱۰ مصرف میکردم به مدت شصت روز. الان مصرف نمیکنم. خیلی وقتها سرم سبک هست. واسه نتوفورمین هست؟ داروی فشار اچ و املوتد هم مصرف میکنم. ممنونم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبیشتر از داروهای فشار و بویژه آملودیپین است تا از قند خون.
سلام من چند روز گه قرص متفورمین استفاده می کنم و آفت شدید دارم چه بخورم
ارسال پاسخسلامگآفت از عوارض شایع این دارو نیست. باید صبر کنید تا خوب شود.
ارسال پاسخسلام و خسته نباشید عرض میکنم.عوارض اسهال چند روز ادامه داره؟من تازس شروع کردم.
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبهتر است دوز دارو را کم کنید و بعد از تطبیق شرایط مجددا شروع نمایید و به تدریج دوز دارو را بیشتر نمایید.
سلام وقت بخیر من دوشب پیش قرص گلوفاژ ۵۰۰ برای تنبلی تخمدانم یک دونه مصرف کردم بعد شام فرداش صبحونه یک لیوان شیر خوردم بعد چند ساعت دچادر شکم درد شدیددو اسهال و حالت تهوع شدم بدن درد و استخون درد و یکمم تب لرز داشتم رفتم دکتر بهم سرم وصل کردن یکم بهتر شدم ولی امشب هم موقع خواب معده درد شدید گرفتم جوری که دردش به پشم میزددنفسم بالا نمیومید بعد رفتم بالا اوردم اخرش احساسس کردم یکم خون در دهانم هست علتش چیه ایا مسموم شدم یا عوارض قرص گلوفاژ هست
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخعوارض گلوکوفاژ است. اگر برای تخمدان تجویز شده است, قطع شود.
سلام آقای دکتر بابای من ۷۰ ساله هست آزمایش قندش ۷ تا بالا بود دکتر متفورمین بهش داده حالا دو ماهه کلا حالش بده نفخ شکم داره یبوست داره اشتها هم نداره میتونه
ارسال پاسخمتفورمین رو قطع کنه؟
سلام
ارسال پاسخبله اینها از عوارض متفورمین است و بهتر است آزمایش تکرار شود یا دارو تعویض شود.
سلام وقتتون بهخیر.
ارسال پاسخبه مدت یک هفته است که مادرم برای پیش دیابت متفورمین مصرف میکنه و از شروع مصرف درد شدیدی در پاهاش داره. با توجه به اینکه این عارضه یکی از عوارض این قرصه ممکنه بعد از چند روز رفع بشه. اگر رفع نشه چی کار کنیم؟ مادرم خیلی ناراحته😭
سلام
ارسال پاسخیک هفته دارو را نصف کرده و به فاصله هر ماه یکبار دارو را بیشتر نمایید. اگر تحمل نکرد باید نوع دارو عوض شود.
سلام. وقتتون بهخیر
ارسال پاسخبرای مادرم قرص متفورمین تجویز شده. از زمان شروع قرص دچار دردهای عضلانی در پا شدن. شدت دردش بالاست و شش روزه که روزی یک قرص مصرف میکنن. متاسفانه پزشکشون از کنار این مسئله خیلی راحت گذشت و به پزشک مربوطه ارجاع داد در صورتی که مادرم اصلاً تا قبل از این قرص مشکلی نداشتن. برای رفع دردها چه کاری باید انجام داد. مادرم خیلی اذیت میشه.
سلام
ارسال پاسخلازم است دوز دارو را کم کرد. بهتر است تا یک هفته نصف قرص استفاده نمایند و در فواصل دارو را افزایش دهید. در صورت عدم تحمل دارو را تعویض نمایید.
سلام مدتهاست ،من متفورین ۵۰۰ ظهرها مصرف میکنم، آزمایش قند ناشتا، زیر ۱۰۰ بود با این حال ایا قند خون دارم ،یا قند من نرماله؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین آزمایش نرمال است ولی اینکه از قبل هم نرمال بوده یا با دارو نرمال شده است, اطلاعات کافی نداریم.
سلام
ارسال پاسخبرای رفع درد و گرفتگی عضلانی ناشی از مصرف متفورمین چه کاری باید انجام داد؟
ضمناً آیا تزریق دگزامتازون شب قبل از آزمایش ممکنه رو قند خون و تشخیص اشتباه پیش دیابت تاثیرگذار باشه؟
با سلام
ارسال پاسخدگزا بله می تواند قند خون را افزایش دهد و نتیجه آزمایش را تغییر دهد.
در مورد متفورمین با دوز ۵۰۰ میلی در روز شروع شود و هر دو هفته ۲۵۰ یا ۵۰۰ اضافه شود تا به دوز درمانی برسد.
سلام جناب دکتر
ارسال پاسخقندناشتای من116بود با کمی رژیم و ورزش اومده روی 105، میتونم یمدت کوتاه باشام متفورمین بخورم مثلا برای یکهفته و ورزش کنم، در صورت پایین اومدن، قرص رو قطع کنم؟ (با توجه ب اینکه خیلیا برای کاهش وزن دارن مصرفش میکنن) بایکهفته بدنم ب قرص عادت نمیکنه؟
سلام
ارسال پاسخدر مورد متفورمین عادت به دارو وجود ندارد و با کاهش وزن می توانید قطع نمایید.
عرض ادب و احترام
ارسال پاسخ60 روز قبل بدلیل خستگی و گرسنگی زیاد بخصوص در اواخر شب و حتی در حین خواب که منجر به بیدار شدن و مصرف وعده غذائی میشد به پزشک مراجعه کردم آزمایش فشار خون و قند خون دادم
فشار خون 16 -11 و قند ناشتا 350 بود
برای بنده قرص والزومیکس 5/80
و متفورمین 500 تجویز شد
فشار خون بعد از مصرف دارو بسیار کنترل شد
اما بعد از 1 ساعت از مصرف متفورمین احساس بیحالی و سستی عضلات دارم تا جائی که باید حتما استراحت کنم در غیر اینصورت از حال میرم
ممنون میشم راهنمائی بفرمائید که دلیل این عارضه بعد مصرف متفورمین چی هست.
سلام
ارسال پاسخدر شروع درمان دیابت، حملات گذرای افت قند خون شایع است. لازم است قند خود را در اوایل درمان بصورت منظم کنترل نمایید. برای این قند فقط داروی متفورمین کم است و لازم است مونیتورینگ درمان کامل باشد.
دکتر برای کاهش وزن دخترم متفورمین تجویز کرده الان چند شبه دچار تب میشه و افت فشار و دردهای عظلانی وامروزم تپش قلب دارورو قطع کنم مشکلی پیش نمیاد ؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر مشکلی ندارد و قطع نمایید. برای کاهش وزن داروی خوبی نیست.
سلام آقای دکتر. من روزی دو تا ایندرال ۲۰ و دو تا متوفورمین ۵۰۰ و یک قرص لوزارتان اچ و یک قرص املوتد مصرف میکنم. خیلی وقتا سبکی سر دارم و فشارم هم ۱۲ یا ۱۳ هست. افت قند خون هم ندارم. قند ناشتا با مصرف دو تا قرص ۱۲۰ یا تا۱۲۹ ست و قند تصادفی ۱۵۰ . سبکی سر مال چیست؟ البته قبل عید دو ماه گلوریپا مصرف کردم و رژیم گرفتم وزنمم خیلی کمتر شد حدود ۱۰ کیلو ولی از عید به بعد کاهش وزن نداشتم و گلوریپا ۱۰ هم قطع کردم با نظر پزشک. دلیل سبکی سر چیست؟ گاهی مثلا ۱۵ روز خوبم و گاهی خیلی ادامه پیدا میکنه. ممنونم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخعلایم به افت فشارخون مربوط است. بهتر است برای تغییر داروهای فشارخون با پزشک معالج مشورت نمایید.
سلام وقتتون بخیر
ارسال پاسخمن تقریبا 10روزی هست ک از این دارو استفاده میکنم، از وقتی شروع کردم همش روزا احساس خستگی و خواب آلودگی زیاد دارم، بعد از مصرف قرص هم تپش قلبم خیلی نامنظم هست، تنبلی تخمدان هم دارم، لازمه که مصرف دارو رو ادامه بدم؟! یا قطع کنم؟!
سلام
ارسال پاسخدوز دارو را به ۲۵۰ میلی در روز کم کنید و هر هفته دو برابر کنید تا به دوز درمانی برسد. اگر بازهم تحمل نکردید، دارو را ادامه ندهید.
سلام ، قند ناشتای من حدود ۱۷۵ بود ، دکتر برام متفورمین ۵۰۰ و گلوریپا نوشته ، متفورمین بعد از ناهار و گلوریپای ۱۰ برای صبح و شام، خیلی خیلی بی حالم، ضعف دارم، قرص های فشار خونم آنالپریل صبح و شبها آتنولول ۵۰
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخگلوریپا زیاد است و بهتر است با یک عدد و نیم ساعت قبل از وعده غذای اصلی مصرف نمایید.
سلام آقای دکتر خسته نباشید همسرم سه روزه که گلوکوفاژ۵۰۰ورزورکسین مصرف میکنه تپش قلب شدید میگیره ضربان۱۷۰بود بنظر شما باید به خوردن متفورمین ادامه بده یا قطع کنه در ضمن قندش هم بالا هست ناشتا ۲۰۰هست
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین ضربان قلب احتیاج به نوار قلب و بررسی دارد. بعید است از متفورمین باشد.
سلام وقت بخیر دکتر برای درمان کبد چرب قرص متفورمین ۵۰۰نوشته روزی سه عدد بعد هر وعده غذایی ۲۹ سالمه دیابت ندارم دو ماهه مصرف میکنم ضرری نداره
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخضرری ندارد
سلام دکتر .وقت بخیر
ارسال پاسخمن حدود ۴ روز هست که شب ها بهمراه شام متفورمین مصرف میکنم.برای درمان تنبلی تخمدان.
اما صبح ها حالت تهوع شدید دارم و نمیتونم چیزی بخورم.با گذشت زمان حالت تهوع کمتر میشه اما همچنان معده م بهم ریخته س در طول روز. دلیلش چی میتونه باشه؟
البته همراه این دارو مترانیدازول هم دو وعده در روز مصرف میکنم
سلام
ارسال پاسخمتفورمین تهوع می دهد. البته مترونیدازول هم همینطور. بهتر است یکی را قطع یا دوز را کم نمایید.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخپدر من مدتیه به دستور پزشک قلب از گلوریپای ۱۰استفاده میکنه در حالی که قبلن از متفورمین استفاده میکرده حالا میخاستم بدونم وقتی قرص گلوریپا۱۰ مصرف میشه نباید از متفورمین استفاده بشه؟
سلام
ارسال پاسخمی توان هر دو را با هم استفاده کرد. یکسری از داروهای ترکیبی متفورمین و گلوریپا موجود است و با هم استفاده می شوند.
سلام وقت بخیر دکتر
ارسال پاسخمن مدتی هست که بعد از خورد متفورمین ۵۰۰ دچار قرمزی و خارش پوست شدم از عوارض این قرص هست ؟و باید برای برطرف شدن این حساسیت چه دارویی مصرف کنم چون واقعا آزار دهنه هست
سلام
ارسال پاسخبله می تواند از دارو باشد. بهتر است به جای مصرف داروی دیگر، قرص متفورمین را با داروهای جدیدتر دیابت جایگزین نمایید.
سلام دكتر من براي كيست تخمدان دكتر داروي متفورمين ٥٠٠ دادن بهم بعد دو هفته يكطرف صورتم سر شد و إبهام گزگز ميكرد و يخ بود من دارو رو قطع كردم اما الان بعد قطع دو هفته اي دست و پاهام گزگز ميكند و فشار مياد پايين علاش ميتونه از قطع يكدفعه متفورمين باشه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین نوع از علایم ناشی از استرس های حاد و اضطراب است. بعید است از قطع یا شروع متفورمین باشد.
سلام دکتر ، دکتر واسه تنبلی تخمدان واسه من متفورمین رو تجویز کردن یه دو صبح یه دونه شب ، صبح که میخورم بی حال میشم ، ولی شبا که میخورم ضربان نامنظم قلب ، معده درد ، خفگی ، سردرد و سرگیجه و ضعف و بی حالی شدید طوری که که بدنم بی حس میشد ، چیکار کنم قطعش کنم یا نه؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاینها از عوارض متفورمین هستند و بهتر است تعویض شود.
قند ۹۹ ناشتا خطر دیابت داره یا نه؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر
سلام دکتر قند ناشتا 100دیابت میشه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر دیابت نیست.
سلام آقای دکتر 4سال هست دیابت دارم قند ناشتام 140هست قند بین روز تا 170 میشه قبلاً قرص زیپمت مصرف میکردم دچار اضطراب وبیقراری وتنگ شدن مردمک چشم شدم به پزشک غدد مراجعه کردم گفت ربطی به داروی قند نداره دارو رو قطع کردم تمام عوارض از بین رفت در حال حاضر متفورمین هگزال 500مصرف میکنم بعضی اوقات دچار سرگیجه وتاری دید وتنگی ماهیچه چشم میشوم شغلم رانندگی هست لطفاً بنده را راهنمایی کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخظاهرا عد از قطع دارو هم هنوز علایم مغزی و چشمی دارید که لازم است پیگیری نمایید.
در مورد قندخون بجای متفورمین قرص امپاور پلاس ۵۰۰/۱۲.۵ در روز مصرف نمایید.
سلام خسته نباشید
ارسال پاسخدکتر من برای تنبلی تخمدان دکتر بهم متفورمین ۵۰۰ دادن گفتن شبی نصف یدونه بعد یک هفته شبی یدونه و برای رژیم پیش پزشک متخصص رفتم و گفتن بعد صبحانه هم متفورمین بخورم. من اختلال اضطراب دارم، به شدت تشدید شده و تپش قلب و اضطراب شدید میگیرم چه کاری باید انجام بدم
سلام
ارسال پاسختپش قلب و اضراب از عوارض کتفورمین نیست. بهتر است نوار قلب بگیرید و توسط یک پزشک داخلی یا قلب ویزیت شوید.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخآبان 402 با قند ناشتا 89 و A1C👉 6.1
اردیبهشت 403..قند 96 و A1C👉6.2
دکتر غدد گفت متفورمین 1000 روزی یکی بخورم
حالا شهریور 403 قندم 110 و A1C👉6.6 هست
سوالم اینه👈 دارم از بعد اردیبهشت قرص میخورم پرهیز غذایی هم داشتم تو این 4 ماه مثل برنج کمتر ماکارونی و سیب زمینی اصلا نخوردم چرا قندم و A1C بالاتر رفته؟؟؟
تشکر از شما🙏
سلام
ارسال پاسخعدم تحرک و مصرف سایر غذاهای قندی می تواند عامل این مشکل باشد. البته اشاره ای به وزن نکردید که به چه نحو است و آیا بیشتر شده است یا نه؟ به هر حال این عدد آخری دیابت است و لازم است درمان شود.
سلام وقت بخیر ، من مقاومت به انسولین دارم به خاطر تنبلی تخمدانم ، دکتر برام روزی ۲قرص ۵۰۰ میلی گرم گلوکوفاژ تجویز کرده ، نگرانیم از اینه آیا میشه پس از مصرف دوره ی ۶ ماهه این قرص رو ترک کرد در صورتی که میزان انسولینم رو کم کنم ؟ یا باید تا آخر عمر مصرف کرد؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخوابستگی ندارد و امکان قطع دارووجود دارد.
سلام وقتتون بخیر
ارسال پاسخمن برای تنبلی تخمدان به دکتر مراجعه کردم و ایشان برای درمان قرص متفورمین 500 برایم تجویز کردن،به این صورت که روزانه یک عدد صبح،تقریبا 5 روز از مصرف گذشته امروز کف دست ها،کف پاها و جاهایی از بدن خارش و قرمزی دارم
آیا عوارض قرصه یا ایجاد آلرژیک؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
ارسال پاسخبله می تواند از عوارض دارو باشد. چند روز قطع نمایید و مجددا با نصف دوز شروع کرده و به تدریج افزایش دهید.
سلام دکتر وقت بخیر دکتر برای کاهش وزن متفورمین ۵۰۰ روزی یک عدد تجویز کردن برای من
ارسال پاسخایا مصرف این قرص حتی دو عدد در روز برای کسی که آریتمی قلبی دارد مشکل ساز است ؟
ممنون از پاسختون
سلام
ارسال پاسخخیر تداخلی ندارد.
سلام دکتر من ناشتا قندم۱۰۵ بودبعدصبحانه ۱۲۵ ایامن قرص بخورم یانه راهنمایان ممنونمخسته نباشی
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدارو لازم ندارد.
سلام. دکتر برای تنبلی تخمدان روزی یک عدد متفورمین 500 تجویز کرد. الان 2 ماهه میخورم و ریزش موهام که 10 ساله درگیرشم خیلی کم شده خداروشکر و هیچکدوم از عوارض (اسهال، تهوع و... ) نداشتم و میخوام همینطور ادامه بدم.فقط نگرانم که خوردنش برای کلیه و کبد ضرر داشته باشه. به نظرتون هر چند وقت سونو کبد و کلیه بدم؟ بیماری کلیه و کبد نداشتیم تو خانواده .دلم نمیخواد این قرص رو ول کنم. اولین قرصیه که کمکم کرده
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخضرری برای بدن که نگران باشید ندارد و می توانید ادامه دهید.
سلام دکتر من قند ناشتا هر ساله چکاپ میکردم،اینبار که مرتب چکاپ کردم یعنی هر دو الی سه ماه تقریبا بار اول قند ناشتا ۱۰۹ بود و بار دوم تبدیل به ۱۱۳ شد که دمتر به من گفت باید دو ماه آینده باز چک شود که قبل از چکاپ من به طور ناگهانی متوجه علایم دیابت مثل تکرار ادرار شدم و ادامه دار شد در عرض سه روز که به پزشک مراجعه کردم با آزمایش خون قند من ناشتا روی ۲۸۱ رفته بود که تشخیص دادن برای کن متفومرمین تجویز شود و به من گفتن که ممکنه دیابت عصبی باشه و کنترل برطرف بشه سوال من اینه آیا من دیابت گرفتم و من اصلا وزنم هیچوقت بالا نبوده و مصرف سیگار هم ندارم .ممکنه که برطرف بشه مشکل یا اینکه دیابت گرفتم و بابد نا آخر عمر داروبخورم ؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخوجود علایم با این میزان از قند خون دیابت است و لازم است هم درمان دارویی و هم کنترل وزن و رژیم غذایی داشته باشید.
با سلام دکتر من حدود پانزده سال پیش قندم ۱۲۵بود و دکتر متفورمین برام تجویز کرد اوایل روز یکی و ب مرور شد دوتا و الان چهار تا و یک قرص گلورنتا ۱۰و صبح هایک دیابزید ۳۰ک شب ها مصرف میکنم وچون آنژیو قلب هم داشتم و چهار عدد فنر در رگها قلب گذاشتم داروی آسپرین ۸۰و داروی چربی و فشار ویکدونه قرص متوپرانول برای قلب استفاده میکنم قندم الان حدود ۱۲۰که یکمی بالا و پایین هم میشه قلبمم مشکلی ندارم اما مدت یک ساله درد شدید در عضلات کتف بازو و گردن که بیشتر در خواب ویا هنگام استراحت دارم لطفا بفرمایین آیا عوارض داروی هست وکلا چکار باید کرد
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدرد شدید با این علایم احتیاج به ویزیت همکاران ارتوپدی دارد.
سلام دکترجان من امروز صب قند خون پسر ۱۵ ساله مو اندازه گرفتم ۱۵۹ بود شدید حالم بهم ریخته و استرس دارم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخقند خون با نوار خانگی برای تشخیص دیابت دقیق نیست. لازم است آزمایش خون ناشتا - ۸ تا ۱۰ ساعت - و هموگلوبین A1c چک کنید.
سلام دکتر عزیز
ارسال پاسخمن ۶۹ سال دارم و قند خون ناشتا ۱۰۹ و بعد از خوردن صبحانه ۹۹ بود دکتر متفورمین روزی یک عدد تجویز کرد بعد از دو روز خوردن احساس بیحالی کردم و قرص را نخوردم آیا لازمه بخورم؟
سلام
ارسال پاسخخیر لازم نیست.
خیلی ممنون دکتر از پاسخگویی سریع شما خدا خیرتون بده و سلامت باشید و از زندگیتون لذت ببرید
ارسال پاسخبا سلام و درود
ارسال پاسخواقعا از پزشک عزیز و بسیار محترم وبا حوصله که این همه سئوالات را با دلسوزی کامل جواب دادند
به سهم خودم که سئوالی نکردم و جواب سئوالاتم رو در جواب سئوال عزیزان از شما گرفتم
کمال تشکر و قدردانی می کنم
و امیدوارم برای هر مجموعه ای که کار میکنید قدر شما را بدانند و ارتقا بدهند
جامعه انسانی و فرهیخته ومدنی ایران واقعا به انسانهایی چون شما
بیشمار نیاز دارد
اما حیف که کم است
در مقابل شما همانند ژاپنی ها تعظیم و عرض ارادت دارم
سلام
ارسال پاسخسپاس از لطف شما
سلام آقای دکتر من تنبلی تخمدان دارم دکترم متفورمین هیدروکلراید۵۰۰ و دروسبلا دادن نصفی صبح خوردم و یک دونه دروسبلا ظهر ک چند ساعت بعد خارش و بعد نصفی دیگه متفورمین و شب خوردم خارش خیلی شدید گرفتم علتش متفورمین هست؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله جزو عوارض دارو است و اگر زیاد بود بهتر است قطع شود.
سلام من قند خون ناشتام همیشه ۹۸ و ۹۹ است ولی مقاومت به انسولین دارم و کبد چرب و اضافه وزن مدت دو هفته است روزی یک عد قرص گلوکوفاژ ۱۰۰۰ مصرف میکنم بعضی روزها خیلی بعد از مصرف خیلی بیحال میشوم آیا ادامه بدهم به مصرف یا خیر ؟ ممنون از شما
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخکبد چرب احتیاج به متفورمین ندارد و اگر لازم شد در حد ۵۰۰ میلی. شما باید رژیم قطع کربوهیدرات و کاهش وزن داشته باشید.
سلام آقای دکتر من قندناشتام ۱۲۵ بوده دکتر متفورمین ۵۰۰ دردووعده صبح وشام تجویزکرده ایامیتونم یک با مصرف کنم چون پیادهروی وکاهش وزن ورژیم غذای هم دارم باتشکر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبرای 125 یک عدد هم کافی است.
درود، جناب دکترمهربون
ارسال پاسخمرد۶۷ ساله هستم چندین ساله قند ناشتام بین ۱۰۰ تا ۱۱۵ است قند سایر ساعات شبانه روز همواره بین ۹۰ تا ۱۳۵ است ۵/۳ a1c اصلا قرص نمیخورم آیا لازمه قرص متفورمین مصرف کنم ؟سپاس فراوان
سلام
ارسال پاسخخیر. اینها نرمال هستند.
سلام. تشکر. ایا قرص متفورمین. یک سال مصرف شده. اشکالی دارد
ارسال پاسخخیر ایرادی ندارد.
ارسال پاسخسلام روزتون بخیر
ارسال پاسخپسر ۱۹ ساله من داره شیمی درمانی میشه و بخاطر داروها قند خون ناشتاش شده ۴۲۰ ! الان بعد از گذشت ۶ روز که از آزمایش گذشته ۲۹۲ هست. متخصص غدد براش متفورمین تجویز کردن. از دو روز پیش شروع کرده روزی ۱ عدد و از امروز باید روزی ۲ تا بخوره. آیا ۲۹۲ شده خوبه؟ پایین میاد قندش؟
سلام
ارسال پاسخاین اعداد بسیار بالا هستند و بعید است با متفورمین اصلاح شوند. بهتر است برای مدت کوتاهی از انسولین یا داروهای جدیدتر استفاده شود.
سلام ،من تنبلی تخمدان دارم ،دکترم برام متفورمین برا ۳ماه تجویز کرده ،الان ۱۰روزه دیگه نمی خورم ولی خیلی شکمم درد میگیره همش احساس میکنم مدفوع دارم شاید روزی ۱۰بار برم دستشویی ،ممکنه به خاطر قطع متفورمین باشه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبعید است از قطع دارو باشد.
سلام خسته نباشید من دکتر برای مادرم قرص تجویز کرده روزی سه نوبت هر نوبت نصف الان تقریبا یک هفته س شروع به خوردن کرده ولی دچار بی حالی شدید و احساس خستگی میکنه مدام آیا این طبیعیه ؟ درسته که میگن بعد از چند روز که بدن عادت کرد رفع میشه
ارسال پاسخبا دوز پایین تر شروع کنند و به تدریج افزایش دهند.
ارسال پاسخسلام آقای دکتر گرامی،عرض ادب واحترام،قند خون ناشتای بنده ۱۱۵ میباشدوA1c5.5،دکترفرمودند که دیابته ومتفورمین۵۰۰ تجویز کردن،آیا واقعا دیابت دارم وباید متفورمین مصرف کنم،از لطف جنابعالی بسیار سپاسگذارم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر دیابت نیست.
سلام ،دکتر جان قند ناشنا ۱۴۴ بود بهم و روزه متفورمین دادن روزی یه دونه قبل از اینکه قرص رو بخورم چشم چپم درد میکرد گفتم قرص متفورمین رو بخورم شاید قند بالاست دیدم خوب نشدم علتش چی میتونه باشه لطفا راهنماییم کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخقند بالا تاری دید ایجاد می کند ودرد ایجاد نمی کند. متفورمین هم تاثیری بر درد چشم ندارد.
سلام وقتتون بخیر جناب دکتر من بخاطر مصرف قرص LD امبولی ریه کردم و چون تنبلی تخمدان دارم دکتر زنان قرص متفورمین تجویز کرده میخواستم بدونم ایا مشکلی نداره که مصرف کنم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخمتفورمین داروی بی عارضه ای است و مشکلی ندارد.
سلام دکتر جام مامانم سرطان داره توده رو مغز دکتر گفت دگزا بزنیم قند داره متفورمین و قرص قند میخوره بزنیم اشکال نداره باید دگزا فعلا ۴روز تا قبل عمل بزنه مقرر قند چکار کنیم ممنون پاسخ بدین
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدگزا باعث افزایش قند خون می شود. لازم است قند خون را هر روز چک نمایید تا داروها تغییر داده شود یا موقتا از انسولین استفاده شود.
سلام دکتر جان برا تداخل دگزا و متفورمین باید روزی یکی بزنه مامانم چکار کنیم قرص قندهاری خطرناک نیست
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدگزا مانند بقیه داروهای کورتونی باعث افزایش قند خون می شود و لازم است اگر علت مشخصی برای تزریق نیست یا جایگزین دارد، دارو را تعویض نمایید.
سلام اقای دکتر خدایش جواب منم بده
ارسال پاسخمتفورمین هزار میخورم شبا ب شدت نفخ شکم دارم و میگیرم چ کار کنم؟
سلام
ارسال پاسخاز عوارض شایع دارو است و لازم است تعویض شود.
سلام جناب دکتر. قند خون مادرم کمی بالاست پزشک عمومی برای ایشون متفورین تجویز کردند ولی وقتی مصرف میکنند به شدت بی حال و بی رمق میشن و احساس ضعف در بدن دارن. دوز مصرف رو کم کنن یا دارو رو عوض کنن؟
ارسال پاسخممنون میشم راهنمایی کنید🙏
سلام
ارسال پاسخاگر دیابت دارند دارو را تعویض کنند. قطع دارو می تواند خطرناک باشد.
سلام اقای دکتر خسته نباشید
ارسال پاسخمن ۹ ماهه پیش قند ناشتا ۱۰۳ و سه ماهه هم ۵/۴ بود الان دوباره آزمایش دادم قند ناشتا ۱۱۰ و سه ماهه ۵/۸
مادرم هم دیابت دارند
من الان باید متفورمین مصرف کنم
چون یه دکتری بهم گفت به مدت یکسال متفورمین ۵۰۰ بعد از شام مصرف بشه اگر قند ناشتا و سه ماهه پایین اومد قطع میکنیم
نظر شما چیه ؟ قرص رو مصرف کنم و اگر قطع کنم دوباره قندم بالا نمیره ؟
سلام
ارسال پاسخاین اعداد نرمال هستند و دارو لازم نیست. ورزش و رعایت تغذیه بهترین کار است.
سلام دکتر من قندم ناشتا ۲۴۵ دکتر برام روزی دو تا متفوربین تجویز کرده تا خوردم به شدت اسهال شدم و الان نمیدونم چطور باید ادامه بدم لطفا راهنمایی کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخمتفورمین برای این قند مناسب نیست و عوارض هم که داده است. لازم است دارو عوض شود.
سلام آقای دکتر دخترم پلی کیستیک داره وهربارقرص ضد بارداری تجویزمیکنن میتونم قرص متفورمین یاقرص اینوزیتول پلاس بهش بدم ،تازه آزمایش خون داده و مشکلی نداشته ،کدوم قرص بهتره وعوارضش کمتر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخقرص هورمونی که اصلا توصیه نمی شود. کتفورمین و داروهای غیر هورمونی استفاده کنند.
سلام خسته نباشید آقای دکتر من آزمایش قندم ناشنام 120 و سه ماهه 7.1 بوده آیا دیابت دارم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا این اعداد بله دیابت وجود دارد.
اقای دکتر من تازه ازمایش دادم میزان قند خونم ۱۶۰ هست ۲۵ سالمه نگران کننده هست متفورمین تجویر کرده دکترم ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخعدد بالا است و احتیاج به درمان دارد.