شریان آئورت به عنوان شاهرگ بدن، خون را از قلب خارج کرده و به سایر اعضای بدن می رساند. آئورت به دلیل تحمّل فشار و استرس طولانی مدّت در طول زندگی می تواند دچار بیماریها و اختلالاتی بشود که یکی از آنها آنوریسم آئورت - Aortic Aneurysm - است.
آنوریسم آئورت چیست؟
آنوریسم به معنی گشادشدن رگ است. هر رگی در بدن انسان قطر مشخّصی دارد که اگر قطر رگ به کمتر از حد استاندارد کاهش یابد، موجب کاهش جریان خون در رگ خواهد شد. همچنین افزایش قطر و سایز رگ باعث می شود تا هم جریان خون داخل رگ سرعت کمتری داشته باشد و هم اینکه اگر گشادی رگ از یک حدّی بیشتر شود، به دلیل فشارخون بالای داخل رگ، خطر پاره شدن رگ وجود دارد.
از نظر علمی زمانی که قطر قسمتی از رگ یا تمام رگ از ۱.۵ برابر نرمال بیشتر شود، به آن آنوریسم گفته می شود. این بیماری اگرچه شیوع کمی در جامعه دارد ولی به دلیل خطرات بالای مرگ و میر و عوارض وخیمی که دارد، حائز اهمّیت است.
علل ایجاد آنوریسم آئورت
افزایش سنّ: مهمترین عامل ایجاد آنوریسم آئورت افزایش سنّ است. با افزایش سنّ دیواره آئورت انعطاف و نرمی خود را از دست میدهد. علّت این موضوع افزایش تخریب و کاهش تولید رشته های الاستین و کلاژن در دیواره آئورت است که این موضوع باعث می شود تا با وارد آمدن فشارخون به دیواره آئورت، فشار داخل دیواره به شدّت افزایش پیدا کند و باعث بیرون زدگی آئورت و ایجاد آنوریسم بشود.
مصرف سیگار: سیگار و دخانیّات یکی از عوامل مهمّ ایجاد آنوریسم هستند. نیکوتین و دود حاصل از سیگار باعث تخریب و شل شدن دیواره عروق و آئورت می شود و می تواند زمینهساز ایجاد آنوریسم باشد.
فشارخون بالا: به ویژه اگر درمان نشود و بدون کنترل باقی بماند، می تواند انواع آنوریسم ها را در تقریباً تمامی عروق بدن ایجاد نماید. درمان فشارخون بالا هم می تواند جلوی ایجاد آنوریسم را بگیرد و هم اینکه مانع بروز عوارض و پارهشدن آئورت شود.
بیماریهای ژنتیکی: مارفان، سندرم اهلرز-دانلوس، دریچه آئورت دولتی و بیماریهای کروموزومی مانند سندرم ترنر هم می توانند در سیر بیماری به تشکیل آنوریسم و پارگی آئورت منجر شوند.
سابقه فامیلی: وجود بیماریهای مشابه در افراد درجه اوّل و دوّم فامیل احتمال ابتلای فرد به بیماریهای مشابه آئورت را افزایش می دهد. در مورد بیماریهای آئورت تعداد زیادی از ژنها شناسایی شدهاند که می توانند بصورت ژنتیکی منتقل بشوند و در کنار این بسیاری از ژنها هم هنوز شناسایی نشدهاند. به همین دلیل ابتلای دو یا بیشتر از افراد فامیل باید شک به فامیلی و ژنتیکی بودن این بیماری را بیشتر کند.
علایم آنوریسم آئورت
شروع آنوریسم آئورت بسیار تدریجی و آهسته است و شاید در حالت معمول به چندین سال زمان نیاز باشد تا قسمتی از آئورت گشاد شده و به مرحله آنوریسم برسد. به همین دلیل بسیاری از افراد با آنوریسم آئورت از بیماری خود مطلع نیستند و در بسیاری از موارد متأسفانه اوّلین علامت آنوریسم آئورت پاره شدن آن است که با علایم و مرگ و میر بالایی همراه است. به همین دلیل برای تشخیص آنوریسم باید افراد مستعدّ این بیماری را با استفاده از سونوگرافی یا سی تی اسکن غربالگری کرد تا بیماری آنها قبل از ایجاد عوارض وخیم، شناسایی شود.
با اینحال در مواردی که آنوریسم قبل از پاره شدن به حدّ کافی بزرگ باشد، می تواند عایمی مانند فشار بر اعضای مجاور ایجاد نماید. در مورد آئورت قفسه سینه به دلیل فشار بر روی راههای هوایی و مری احتمال دارد شخص با تغییرات صدا، گرفتگی و خشونت حنجره، اختلال در بلع و گیر کردن غذا در مری مراجعه نماید.
در مورد آئورت ناحیه شکم، در برخی از افراد که لاغر باشند می توان ضربان نبض آئورت را به راحتی از روی پوست شکم لمس کرد و حتّی مشاهده نمود.
چه افرادی باید برای تشخیص آنوریسم آئورت غربالگری شوند؟
با توجّه به بی علامت بودن آنوریسم آئورت و عواقب وخیم عدم تشخیص آن، لازم است افراد در معرض خطر این بیماری غربالگری شوند. یعنی با استفاده از سونوگرافی آئورت اندازه آئورت آنها مشخص شود تا با رسیدن به مرز خطر برای بروز عوارض، ترمیم شوند. در حال حاضر این افراد لازم است تحت غربالگری برای تشخیص بزرگی شریان ائورت قرار بگیرند:
- وجود هرگونه سابقه فامیلی و خانوادگی از نظر بروز آنوریسم آئورت
- تمام افراد سیگاری بیشتر و مساوی ۶۵ سال - چه با ترک آن و چه با ادامه آن
اگر با تستهای اولیه بزرگی آئورت مشخص شد، لازم است تستهای تکمیلی با سی تی اسکن یا MRI انجام شود.
تشخیص قطعی بیماری و تعیین سایز آئورت با انجام سی تی آنژیوگرافی آئورت یا انجام تست MRI صورت می گیرد. اصولاً برای تشخیص اوّلیه انجام سی تی اسکن بهتر است. لازم است افراد با آئورت بزرگ شده، بسته به بیماری زمینهای فرد و همچنین اندازه اولیّه آئورت، به فواصل هر ۵، ۲، ۱ یا هر ۶ ماه سی تی اسکن شوند تا هم اندازه آئورت مشخص شود هم اینکه سرعت رشد بیماری مشخص شود. رشد سریع آنوریسم (به عنوان مثال بیشتر از ۵ میلی متر در سال یا بیشتر از ۳ میلی متر در ۶ ماه) یکی از دلایل مداخله و ترمیم آئورت است.
چه زمانی باید آنوریسم آئورت را درمان کرد؟
آنوریسم آئورت را قبل از اینکه رگ آئورت پاره بشود، باید ترمیم کرد. تعیین زمان ترمیم آئورت به مسایل متعددی مرتبط است و باید همه این موارد را در نظر گرفت:
قطر آئورت: سایز آئورت یکی از مهمترین متغیرهاست. قطر بیشتر از ۴ سانتی متر را می توان آنوریسم مهم قلمداد کرد که احتیاج به تصویربرداری و پیگیری مکرر دارد. معمولاً در افراد بدون بیماری زمینهای و بدون سابقه بیماری فامیلی بهترین سایز ترمیم حدود ۵۰ تا ۵۵ میلی متر است. بالاتر از ۵۵ میلی متر احتمال عوارض آئورت به شدّت و با سرعت زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
محل آنوریسم: اینکه آنوریسم در کجای آئورت تشکیل شده است، یکی از مؤلفههای مهم در تصمیم به درمان است. آنوریسمهای آئورت صعودی بیشتر زمینه ژنتیکی و فامیلی دارند و با توجّه به نزدیکی به قلب و میزان عوارض بیشتر، لازم است در سایزهای پایین تری درمان شوند. در مقابل آنوریسم های مربوط به آئورت شکمی قابلیت تشخیص و درمان سریعتر و به نسبت راحت تری دارند.
بیماری زمینهای: افرادی که بیماری ژنتیکی مرتبط با آنوریسم دارند مانند سندرم مارفان یا بیماری فامیلی، نسبت به بقیّه زودتر دچار عارضه می شوند و درمان آنها در سایزهای پایین تر آئورت باید صورت بگیرد.
عوامل دیگری مانند بیماریهای زمینهای، وجود علایم بیماری، قد افراد و بیماریهای ژنتیکی هم در تصمیم به ترمیم آئورت نقش دارند. بصورت کلی لازم است بسته به موارد اشاره شده، آنوریسم های آئورت مابین ۴.۵ تا ۵.۵ سانتی متر ترمیم شوند.
روش درمان آنوریسم آئورت
آنوریسم آئورت را می توان به سه روش درمان کرد:
جراحی باز: در این روش با استفاده از برشهای عمل جراحی قسمت بزرگ شده آئورت برداشته شده و محل آن با استفاده از گرافت و رگهای مصنوعی ترمیم می شود. اغلب موارد بیماریهای آئورت صعودی و قوس ائورت به این روش ترمیم می شوند.
روش استنت گرافت: در این روش بدون بیهوشی عمیق و با استفاده از تجهیزات و روشهای انژیوگرافی محل آنوریسم با استفاده از استنت های خاص که با لایههایی از داکرون پوشیده شده اند ترمیم می شود.
و روش هیبرید یا ترکیبی: که در ان قسمتی از عمل با استفاده از جراحی باز صورت می گیرد و قسمت دوم با استفاده از آنژیوگرافی یا استنت درمان می شود.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
باعرض سلام. بنده سایزآئورت قلبم ۴/۲۸میباشد سایز رگ آئورت چقدرباید باشد ک عمل شود آیامن ب عمل نیاز دارم؟آیادارویی هست ک ازبزرگتروگشادترشدن رگ آئورت پیشگیری بشود؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین سایز با چه روشی بدست آمده است؟ لازم است برای تعیین سایز حتما سی تی انجام شود.
برای تعیین سایز جهت جراحی مسایل متعددی مانند علت ایجاد آنوریسم، سابقه فامیلی، بیماریهای دیگر و سرعت رشد مهم هستند. برای کم کردن رشد داروهایی مانند لوزارتان تجویز می شوند.
سلام
ارسال پاسخسال ۹۹ در بیمارستان شهید رجایی عمل آنوریسم آئورت صعودی انجام دادم توسط دکتر حسینی الان شبها که میخوابم احساس میکنم در زیر پستان چپم ضربان با سوزش کم دارم ومقداری بازوهای چپ وراستم درد میکند ایا باز باید سی تی انژیو کنم ایا دوباره انوریسم من بزرگ شده
سلام
ارسال پاسخبهترین کار انجام اکوی قلبی و سی تی آنژیو قفسه سینه است.
درود وقت بخیر
ارسال پاسخبنده سی تی آنژیو انجام دادم و سایز آئورتم ۴۶ میلیمتر هست و دکترم گفته فعلا فعالیت بدنی نداشته باش تا یک ماه بعد دوباره سی تی رو تکرار کن به نظر شما احتمال اینکه نیاز به عمل باشه چقدر هست؟
سلام
ارسال پاسخبستگی به بیماری زمینه ای دارد. در افراد عادی ۵۵ میلی متر، در افراد بامارفان و آیورت دولتی ۵۰ و در برخی از افراد در ۴۵ م م .
با سلام در جواب سی تی اسکن نوشته شده
ارسال پاسخabdominal aorta is tortuous and atherosclerotic changes is seen in aortoiliac arteries آیا خطرناکه؟
بیمار مرد و ۷۴ ساله است
سلام
ارسال پاسخاطلاعات ناکافی است و لازم است سایز و ابعاد مشخص شود.
درد ضعیفی در ناحیه چپ سینه احساس میکنم،آنژیو گرفتم تشخیص دکتر آین است که آئورت گشاد شده.چیکار کنم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخلازم است سی تی اسکن را بیاورید تا بررسی شود.
باسلام و عرض ارادت هفته قبل آنژیوگرافی شدم و تشخیص این بوده که دوتا از رگهای قلبم از حد طبیعی گشاد شده اند و فشار خونم بالاست چه باید بکنم لطفا راهنمایی فرمایید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدرمان منظم فشارخون و مصرف برخی داروهای ضد لخته خون
باعرض سلام و خسته نباشین پسرم رو برای اکو بردیم و درجواب گزینه های متعددی نوشتن پسرم ۱۴سالشه و خیلی نگرانیم آقای دکتر لطفا راهنمایی بفرمایین
ارسال پاسخبه عنوان مثال
Aneurysms IAS with people
Mild mvp
Mild eccentric Mr
Mild tr
Mild ra and rv enlargement
Nl rv and lv ef
Aneurysm size 16mm
Tricuspid valve Mild tr=33mmhg
سلام
ارسال پاسخلازم است اکو با تزریق کنتراست و اکو مری انجام شود.
سلام
ارسال پاسخ46سال سن دارم. با سی تی آنژیو مشخص شده دریچهآیورت دولتی دارم و قطرآیورت 46میلی هست.سابقه طولانی ورزش دو و میدانی و دوچرخه سواری دارم. آیا نیاز به عمل دارم؟
سلام
ارسال پاسخبا این اطلاعات خیر. دریچه آئورت دولتی بخودی خود احتیاج به عمل ندارد مگر در صورت نارسایی آئورت یا گشادی آئورت بیشتر از ۵۵ میلی متر
سلام اقای دکتر
ارسال پاسخبنده در شکمم یعنی بیت قفسه های سینه تپش دارم و گاهی سوزش و اینکه آیا آنوریسم آئوریت مستواند باعث یبوست و کاهش و زن و سوپع هاضمه بشود
سلام
ارسال پاسخاگر آنوریسم آيورت بزرگ باشد می تواند علایم گوارشی ایجاد نماید و بهتر است سونوگرافی شکم برای آیورت انجام شود.
آیا امکان داره گشادی آئورت بعد با گذشت زمان به حالت اولیه برگرده؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر عامل آن التهاب یا فشارخون بالا باشد با درمان بهتر می شود.
سلام
ارسال پاسخرگ کرونر چی اگه عامل گشاد شدنش فشار خون بالا باشه با گذشت زمان اگه فشار خون رو ثابت نگهداریم درمان میشه؟!
سلام
ارسال پاسخمعمولا خیر.
با سلام و تشکر از پاسخ هاتون که در بالا ملاحظه کردم یک سوال دارم:
ارسال پاسخایا اگر کسی سرعت جریان خون در کاروتیدهاش نرمال باشه ولی سرگیجه و عدم تعادل پیدا کرده باشه انوریسم و اختلالات ائورت میتونه مطرح باشه .احساس گیر کردن چیزی در گلو و سرگیجه و درد ساکروم هم هست
سلام
ارسال پاسخاگر کاروتید نرمال باشد و جریان خون در آنها طبیعی باشد، خیر نمی تواند.
سلام
ارسال پاسخاحساس تپش قلب در بالای ناف دارم
وقتی راه میرم نفس نفس میزنم و تپشش بیشتر میشه و ضربان قلبم تندتند میزنه گلوم خشک میشه و زبانم سفید میشه
آندوسکوپی معده انجام دادم گفتن ورم حاد معده داری و روده تحریک پذیر با یبوست دارم
ایا تپش شکمم و مشکلات گوارشی ممکنه بخاطر انوریسم شکمی باشه؟
نوار قلب هم انجام دادم مشکل نداشت
سلام
ارسال پاسخلازم است معاینه و سونو شوید.
سلام وقت بخیر،خسته نباشید، بسیار آموزنده و کاربردی وقابل فهم بود، افرادی که در این تحقیق وگزارش واطلاع رسانی سهیم هستند نهایت سپاس وتشکررادارم. بااحترام،،حبیبی
ارسال پاسخسلام.منهم چندساله که دورشکمم باد کرده و تنگی نفسمم سال به سال بیشتر میشه مخصوصا وقتی که دراز بکشم چیزی نمونده که نفسم بند بیاد.حالا میترسم که چون کهنسال نیستم دکتر اهمیت و تشخیص نده.ما کرمانشاهیم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخلازم است به پزشک قلب یا داخلی مراجعه نمایید.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخبه طور اتفاقی و بدون علامت خاصی متوجه شدم قطر آئورت صعودی ۴.۴ سانتی متر هست،سابقه ورزش و تنیس طولانی مدت دارم،آیا باید نگران باشم؟آیا امکان توقف رشد آنوریسم با کاهش وزن و رژیم غذایی هست؟
سلام
ارسال پاسخباید سی تی آنژیو آئورت شوید. بزرگی آئورت احتیاج به پیگیری و بررسی دارد و لازم است عوامل خطر گسترش و بزرگ شدن آئورت درمان شود.
سلام خسته نباشید آقای دکتر پسرخواهرم بچه ۷ ساله که سرفه مکرر داشت متخصص قلب بردن اکوشون مشگل نشون داد بعد سیتی آنژیو گرفتن که جوابش را دکتر گفته ۷.۲سانتی متر آئورت بزرگ شده است وخطرناک است حالا باید چیکار کنن ؟؟ نیاز به عمل دارن؟؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخ۷.۲ سانت بسیار بزرگ و احتیاج به ترمیم جراحی دارد.
سلام آقای دکتر وقتون بخیر ما بچه را تهران بردیم چند تا بیمارستان که بچه را اورژانسی عمل کنن ولی دکتری نبودن که بچه عمل بشه و برای یک هفته دیگه نوبت عمل بهمون دادن وقرص لوزارتان ۴۰ گفتن روزی یه دونه بخورن میخاستم بدونم تا یک هفته دیگه این رگ یه موقع خدایی نکرده پاره نمیشه؟؟؟ و بچه خیلی ضعیفه ۷ سالشه وحدودا ۱۸ کیلو هستن میتونن زیر عمل دوام بیارن ؟؟ چون گفتن عمل خیلی سنگینیه ، تورو خدا جوابمنونا بدین ما همگی خیلی نگرانیم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاحتمال عارضه در این مدت تا عمل بعید است و اصولا جای نگرانی نیست. در مئرد عمل بله عمل مهمی است ولی نتایج بویژه در اطفال خوب است.
سپاسو تشکر فروان از شما دارم
ارسال پاسخسلام وقت بخیر
ارسال پاسخ۴۳ ساله هستم و در اکو مشخص شده ریشه آئورت ۴.۴ هست،آیا این درسته که رشد آنوریسم ریشه آئورت حدود نیم میلیمتر در سال هست؟
سلام
ارسال پاسخخیر اینگونه نیست. سرعت رشد به عوامل متعددی بستگی دارد و یک عدد ثابت نیست. لازم است سی تی آیورت شوند و سرعت رشد در فاصله 6 ماه بعد تعیین شود.
سلام دکتر
ارسال پاسخمن 56 ساله، در چکاپ اکو قلب و بعد آنژیو متوجه شدم قطر آئورتم 5.3 سانت هست ولی آئورت شکمی طبیعیه. سیگاری نیستم. فشار خون ندارم. سابقه خانوادگی ندارم. ورزش کار هستم. هیچ بیماری زمینه ای خاصی هم ندارم. در حال حاضر هم مشکل تنفس و قلبی در کار و زندگی هم ندارم. دکترها میگن باید مرتب بررسی بشه اگر به 5.5 رسید باید جراهی بشم به نظر شما؟
دوم: بعد از عمل تو مقالتون ندیدم مشکلات و عوارشی داره و آیا این عمل یک درمانه قطعیه؟
سلام
ارسال پاسخبله این اعداد و این که با ۵۵ میلی متر باید عمل شود ضروری است. البته روش انتخابی و ارجح EVAR یا استنت آئورت است و بعد از استنت احتمال عود بسیار ناچیز است.
باسلام
ارسال پاسخمن۲۰ سالمه که در۷سالگی کاوازاکی گرفتم ویکی از عروق کرونرم آنوریسم شد که هفته پیش سی تی آنژیوکردم که اندازش ۲۸ میلی متر شده آیا خطرناکه . یا با جراحی واستند خوب میشه؟دکترخواهشا جواب بدید ممنون
سلام
ارسال پاسخ۲۸ میلی متر باید درمان شود. اینکه با چه روشی مناسب است، به فیلم آنژیوگرافی دارد.
سلام اقای دکتر بنده سابقه بیماری حمله پانیک دارم الان چند روز ائورت شکمی مثل قلب میزنه بنظرتون از استرس اضطراب میتونه باشه با تشکر
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله می تواند از ضربان قلب بالا باشد.
سلام و عرض ادب
ارسال پاسخجناب دکتر پدر من ۸۸ ساله هستن و تشخیص آنوریسم در یک اکو ۴۸ و اکو توسط پزشک دیگر دو هفته بعد ۵۰داده شده ایشان فشار خون هم دارند سیگار هم میکشند آیا احتیاج به عمل دارند چون امکان عمل ندارند أیا درمان غیر تهاجمی دیگری نیست
سپاس
سلام
ارسال پاسخانتخاب اول در آنوریسم آیورت, با استنت است و عمل کمتر لازم می شود. البته لازم است حتما سی تی آیورت انجام شود تا سایز واقعی مشخص گردد.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخجواب سیتی آئورت و قلب بیمار آماده شده لطفا جهت ارسال و ویزیت بیمار راهنمایی فرمایید
سه شنبه ساعت 13 تشریف بیارن
ارسال پاسخپاسخگویی خیلی خوب بود برای ویزیت حضوری چیکار باید کرد؟
ارسال پاسخnobat.ghalbeman.ir
ارسال پاسخسلام وقت بخیر
ارسال پاسخدر جواب سی تی آنژیوگرافی آمده بخش لوله ای آئورت صعودی به اندازه 39 میلی متر در کالیبر خود دارای حد بالایی از قطر طبیعی است
آیا خطر دارد؟
یا باید درمان شود؟
ممنونم
سلام
ارسال پاسخفقط قطر آیورت مطرح نیست و عوامل دیگری هم در تعیین خطر نقش دارند.
سلام وقت بخیر.
ارسال پاسخبرادر من اکوی قلب دادن و آنژیو جهت عمل تعویض میترال. الان در این اکو و آنژیو مشخص شده که ریشه آئورت هم 46 هست. قرار بود که میترال رو از طریق کم تهاجمی تعویض کنن اما با مشاهده این موضوع گشادی ریشه آئورت دکتر گفتن باید باز انجام بشه که هر دو رو انجام بدن و چون گشادی در ریشه هست امکان استندگذاری از طریق کشاله ران نیست. آیا این موضوع درست هست؟
این موضوع هم بگم که برادرم سال 88 عمل تعویض آئورت هم انجام دادن و چون دوبار عمل باز انجام دادن ریسک عمل باز براشون بیشتر میشه
ممنون میشم سریع جواب بدین. چون قراره عمل بشن و ما باید تصمیم بگیریم.
سلام
ارسال پاسخاگر عمل قبلی با دریچه فلزی بوده که در هرصورت باید عمل باز شود ولی اگر دریچه قبلی فلزی نیست، می توان با استنت هم انجام داد. لازم است مدارک رویت شود
سلام و عرض ادب
ارسال پاسخ۵سانتی متر قطر STJ46میلی متر قوس آئورت۶سانتی متر ATTدر رگ های دسترسی۷میلی متر ایستموس آئورت
برادرم ۳۸ ساله.داشتن قوز کمر
دکتر تو رو خدا راهنمایی کنید
کجا باید مراجعه کنم؟؟؟
سلام
ارسال پاسختشریف بیارید کلینیک در خدمتم.
دکتر عملش سریع باید انجام شود یا نه
ارسال پاسخبعضی از دکترا میگن صبر کنید
سلام
ارسال پاسخاطلاعات کافی در مورد بیمار و بیماری نداریم و لازم است برای اظهار نظر، ویزیت شوند.
سلام آقای دکتر
ارسال پاسخخانمی ۴۳ ساله هستم. سالهاست که بعضی مواقع سمت چپ شکمم (بدون هیچ دردی) احساس میکنم که چیزی شبیه جنین حرکت میکنه. در اینترنت خوندم که ممکنه آنوریسم آئورت شکمی داشته باشم. آیا این صحت داره و باید چیکار کنم و به چه دکتری مراجعه کنم؟
سلام
ارسال پاسخاین علایم و محل شکایت برای آنوریسم آدورت تیپیک نیست. لازم است به پزشک قلب مراجعه نمایید.
سلام و عرض ادب
ارسال پاسخممنون از پاسخ گویی
۵سانتی متر قطر STJ46میلی متر قوس آئورت۶سانتی متر ATTدر رگ های دسترسی۷میلی متر ایستموس آئورت
برادرم ۳۸ ساله.داشتن قوز کمر
دارو لوزارتان اچ و متپرال. پنتومید مصرف میکنه
فشارش ۱۰ روی ۷یا ۶
چه زمانی برا انجام عمل بهتره؟از نظر سایزی؟؟
عمل کم تهاجمی یا باز بهتره ؟
چون گفتن نصف عمل باز و نصف دیگه استنت بگذارند. امکانش هست فقط عمل کم تهاجمی انجام بشه،؟؟
سلام
ارسال پاسخبا توجه به نوع بیماری و انواع مختلف روشهای درمانی باید مشاوره و معاینه شوند.
سلام. برای تشخیص اولیه انوریسم آئورت سینه ای اول باید اکو بشم و اگه تایید شد سی تی؟ یا از همون اول سی تی؟
ارسال پاسخبعد اینکه سی تی اسکن معمولی یا سی تی آنژیو؟
آئورت شکمی با سونو قابل تشخیصه؟
برای سندرم مارفان جراحی پروفیلاکسی برای انوریسم آئورت انجام میشه؟
سلام
ارسال پاسخسونو و اکو برای غربالگری است و سی تی تشخیص قطعی است.
سلام جناب دکترمن ۴۰سالم هست وقطرآعورتم شده ۴۸نشون داده شده آیانیازبه جراحی هست
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله ۴۸ م م زیاد است و لازم است بررسی شود.
سلام ضمن تشکر از آقای دکتر من اکو گرفتم دکتر گفت دریچه آئورت ۳/۶ است چون کشاورزم کارم باجابجای وسیله سنگینه احتمال داره دریچه قلبم بیشتر گشاد شود ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر. یال بعد تکرار شود. گار و فعالیت بدنی مشکل ساز نیست.
سلام دکتر
ارسال پاسختمام رگهای بدنم حالت سفت شدن دارن
دور نافم درد میکنه
و رگ کشاله رانم(هر دو رانم) حالت بادکنکی کوچیک داره
و احساس میکنم از همین جا جریان خون به پایین تنم ضعیف شده
چون راه رفتن برام سخت شده و کمرم و عضلاتم همیشه درد میکنه
علت چی میتونه باشه؟
سلام
ارسال پاسخلازم است معاینه شوید تا علت این علایم مشخص شود.
سلام ۶۰ سره ام اندازه آئورت در اکو ۴۳ م من است آیا خطر ناکه باید چه کاری انجام بدملطفا راهنمایی کنید ضمنا ضربان نامنظم. آ اف دارم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخ43 بزرگ است ولی جراحی لازم نیست و احتیاج به کنترل و پیگیری دارد.
باسلام
ارسال پاسخهمسرم ۴۹ سالشه گفتند آنوریسم قلبی داره و اندازش ۵.۳ هست تازه مهاجرت کردیم به سوییس گفتن باید عمل باز بشه لطفا راهنمایی میفرمایید که درمان آخر فقط جراحی باز است؟
سلام
ارسال پاسخدر آئورت صعودی اولویت با عمل باز است. اگر آئورت شکمی باشد، اولویت با استنت است.
سلام من ۲۷ سالمه بدون هیچ مشکلی رفتم پیش یک دکتر اکو گرفتم گفت درچه آئورت صعودی ۳۷ ایا خطر دارد؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخسایز رگ آئورت ۳۸ مشکلی ندارد.
سلام من۲۶ سالمه اکوگرفتم گفت درچه آئورت ۳۷ رفتم پیش یه دکتر دیگه گفت ۳۵ مشکلی نداره بنظرتون چیکار کنم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر منظورتان گرادیان و فشار آئورت است، عدد بالایی است و احتیاج به پیگیری دارد.
نه فشار نه
ارسال پاسخگفت یکم گشادی دریچه آئورت صعودی البته یکیشون گفت ۳.۵ گفت مشکلی نداره
یکی دیگشون گفت۳.۷
سلام دکتر خسته نباشید من 23 سالمه... تنگی دریچه ائورت دارم و دولتی هست. چند روزی میشه ک قیمت معده و نافم چند ساعت ب بار ی تکون عجیب مثل ضربان شدید میخوره... با تنگی دریچه ائورت احتمال انوریسم ایورت هست؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا تنگی آئورت، آنوریسم تشکیل نمی شود ولی در افراد با آئرت دولتی احتمال وجود بیماریهای همزمان بیشتر است. بهترین کار بررسی قلب و آئورت است.
با سلام و سپاس جناب دکتر
ارسال پاسخمن خانمی ۵۰ ساله هستم که کاملا اتفاقی و با چکاپ در اکوی قلب متوجه شدم دریچه آئورت دولتی و آنوریسم آئورت ۴.۸ دارم دکتر تجویز اکومری کردند .
عموی بنده در سن ۶۳ سالگی در اثر دایسکشن آئورت فوت کردند .
نوبت اکومری دوهفته آینده هست .
لطفا نظرتون رو بفرمایید .
خیلی نگرانم . قرص لوزارتان و پرانول هم دکتر دادند مصرف میکنم
سلام
ارسال پاسخاکو مری انجام بدهید ولی بهترین کار انجام سی تی آنژیو آئورت و تعیین سایز دقیق رگ است. این داروها هم خوب هستند.
سلام دکتر خسته نباشید.نزدیک یک سال پیش من علاعم قلبی پیدا کردم و دکتر بهم گفت اعورت من 42شده.وباید شش ماه یک بار چکاپ بشه.سوالم اینه آیا اگه عمل باز یا هر عمل دیگه انجام بدم میتونم بدنسازی کار کنم؟ممنون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبدنسازی عادی و غیر حرفه ای مشکلی ندارد.
سپاس دکتر عزیز
ارسال پاسخدرود بر شما من انوریسم ائورت (قفسه سینه) در اندازه ۴.۷ سانتی متر دارم و در ضمن پس دادن خون دریچه ائورت (رگورجیتیشن) هم دارم به اندازه متوسط دکتر متخصص قلب گفته که اگر مشکل پس دادن خون دریچه ائورت رانداشتم میشد مانیتور کنندگان اندازه انوریسم بالای پنج سانتی متر برسد،اما چون مشکل دریچه ائورت هم وجود داره بهتره که هر چه زودتر عمل قلب باز انجام بدم میخواستم نظر شما بزرگوار رو هم در این مورد بدونم ،ممنون از لطفتون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدر افراد با دریچه آئورت دولتی یا در افرادی که در نزدیکان سابقه دایسکشن یا بیماری مشابه دارند، بهتر است عمل انجام شود.
سلام و درود
ارسال پاسخآقای دکتر اگر آئورت قلب مشکل داشته باشه، اکو قلب چیزی نشان میده؟
ممنونم
سلام
ارسال پاسخبله سایز آورت و نارسایی دریچه آن
سلام آقای دکتر خدا قوت
ارسال پاسخبرای انورسسم آئورت ۴۸ میلیمتر ( با دریچه دولتی آئورت ) و سابقه دایسکشن فامیلی ، چه نوع جراحی و چه زمانی رو پیشنهاد میکنید ؟ برای سیتی آنژیو یک ماه دیگه وقت دارم . دیر نمیشه به نظر شما ؟
با تشکر
سلام
ارسال پاسخیک ماه دیر نیست. عمل بنتال لازم است
سلام آقای دکتر خداقوت
ارسال پاسخقطر آئورت صعودی من طبق سی تی آنژیو ۴.۴ هست که طبق گفته پزشک مادرزادی می باشد . من ۲۶ سالمه میتونم باردار شوم؟
سلام
ارسال پاسخلازم است اطلاعات اکو هم باشد و شرح حال دقیق تری گرفته شود.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخآئورت صعودی=38
آنولوس=26
سینوس=39
ببخشید این اعداد در سیتی آئورت مرد 45ساله به چه معنی هست؟ممنون میشم
سلام
ارسال پاسخبه معنی گشاد شدن آیورت ولی هنوز آنوریسم نیست.
سلام آقای دکتر عزیز بی زحمت اکو منو نگاه کنین ببینین در چه وضعیتی هستم LVEDD:516
ارسال پاسخ-IVSD: lice
-LVESD: 1
- PWD:2
2D:35.1
-LA.D: 316
-EF
M Mode:
-AO.D:SOV = 42m
Aortic V.
Mitral V.
Normal
Normal:
Thickened:
Calcified:
Normal:
Thickened:
Calcified:
Dome
Dome
Others:
Ceter Doppler study
Aortic V.
Normal flow:
AS:
Penk G:
Mean G:
AVA:
Al: Med 6 Mod
Others:
Dome:
Calcified:
Prolaps:
Othe
Mitral V.
Normal flow:
MS:
EIS
TS:
Peak Mean G:
G:19ms
MVA:
MR: Mid
Others:
LV diastolic function
Peticardium
ESCUS
-RWDD: 3/4
-EPSS:
-WMA:
Tricuspid V.
Pulmonic V.
Normal
Thickened:
Calellad:
Tricuspid V.
Normal flow
Peak G:
Mean G:
TVA:
TR: Mild
Others:
Pulmonic V.
Normal flow:
PS:
Peak G:
Mean G
الالمانه
وق - فلوشیپ
O. Normal
Conclusion:
Thick
O Calcified
Effusion
Other
1. Mild Lu Elanginh Trabeculared LU Moderat W systoric dyspuchia ewith
2-WEF=381. Global NIK
3. W d'astre dysfuch
4- Dicahed AO rooト (SOV=42.
(1-2). S- Mild E Mod AL. NO AS, NO AL No Cracha
Sincerely yours
6-me
RU S Mild dysfid CMP
سلام
ارسال پاسخگزارش نامفهوم و بسیار درهم است. بهتر است گزارش اکو را بیاورید.
سلام آقای دکتر .در اکو نوشته شده افتادگی خفیف میترال و نارسایی خفیف دریچه سه لتی و گشادی خفیف تا متوسط دریچه اعورت دارم و بطن چپ التهاب داره و عضله چپ قلب خفیف ضعیف شده ای آف قلب 35درصده .آقای دکتر دارو دادن ولی درد بسیاد شدید دارم دقیقا روی سینه چپ روی قلب و درد به پشت کتفم میزنه احساس سیخ زدن روی قلب دارم .ضعف شدید روی ماهیچهای پا دارم .زمانی که درد شروع میشه سرگیجه میگیرم ریتم قلبم بعضی وقت زیر 60هست بعضی وقتا بالای 60
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخلازم است ویزیت و معاینه شوید.
سلام
ارسال پاسخبراي ترميم آئورت صعودي سه روش گفته شده دو روش بوسيله قرار دادن در درون رگ هست روش سوم پيوند رگ و رگ مصنوعي است. چگونه رگي كه بريده شده و بوسيله يك قطعه بهم وصل شده به حيات ادامه مي دهد. ممنون
سلام
ارسال پاسخقسمت اعظم خونرسانی عروق از خون داخل رگ صورت می گیرد و معمولا این عمل مشکلی ایجاد نمی کند.
سلام وقتتون بخیر آنوریسم آئورت شکمی به حداکثر ۴۳mmو دیامتر عرضی ۴۲mm با طول تقریبی ۶۲mm خانوم ۵۵ساله به علت فشار خون بالا
ارسال پاسخنیاز به عمل داره ؟
سلام
ارسال پاسخبا در نظر گرفتن این اعداد خیر احتیاج به عمل ندارد ولی لازم است علایم بیمار و زمینه ایجاد بیماری هم بررسی شود.
سلام آقای دکتر
ارسال پاسخمن بعد از جراحی شانه،تپش در شانه دارم که دائمی هست،آیا گشاد شدن شریان میتونه عاملش باشه؟
گشادی آئورت باعث تپش در شانه نمی شود و بعید است.
ارسال پاسخ